Mardinde bir çiftlik, Hastalıktan Ari İşletme

Mardinde bir çiftlik, Hastalıktan Ari İşletme belgesi aldı


MARDİN (A.A) - Derik ilçesinde faaliyet gösteren bir çiftlik, Türkiyede sınırlı sayıdaki işletmede bulunan Hastalıktan Ari İşletme belgesini aldı.
     Derik ilçesinin Beşbudak köyünde Süt Sığırcılığı kapsamında faaliyetlerini yürüten Irmak Tarım Gıda Hayvancılık İnş. Ak. Nak. San. Tic. Ltd. Şti. Türkiyede sınırlı sayıda bulunan Hastalıktan Ari İşletme belgesini aldı.
     Mardin Valiliği önünde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Söğüt,Hastalıktan Ari İşletme belgesi almaya hak kazanan çiftliğin, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bir ilk olduğunu, bu belgeyle işletmeler, ilçenin süt ve süt üretiminin yanı sıra kaliteli hayvancılık yönünden de gelişmesine büyük katkı sağlayacağını kaydetti.
     Türkiyeden ABye süt ve süt ürünleri ihracatı yapabilmesi için süt işleme tesislerinin, süt sağladığı çiftliklerin öncelikle Hastalıktan Ari İşletmeler İçin Sağlık Sertifikasına sahip olmaları gerektiğini kaydeden Söğüt şunları kaydetti:
     Hastalıktan Ari İşletme belgesi almaya hak kazanan bu çiftlik, aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bir ilk olma özelliği taşıyor. Bu belgeyle işletme bölgede kaliteli süt üretiminin yanı sıra bölge hayvancılığına örnek olacaktır. Hastalıktan Ari İşletme belgesine sahip işletmeler aynı zamanda onaylı çiftlik sütü belgesine de sahip olduklarından dolayı ürettikleri süt ve süt ürünlerini Avrupa Birliği ülkelerine ihraç edebilecekler.
     İşletme sahibi Faik Irmak, çiftlikte toplam hayvan mevcudunun 403 baş olduğunu, sağılan 200 hayvandan günlük yaklaşık 5 ton nitelikli süt elde edildiğini, işletmede yaklaşık olarak 15 personelin istihdam edildiğini söyledi.
     Konuşmaların ardından Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Hastalıktan Ari İşletme belgesini almaya hak kazanan İşletme sahibi Faik Irmaka belgesini verdi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Mardinde bir çiftlik, Hastalıktan Ari İşletme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER