Mardin Valisi Ayvaz:

Mardin Valisi Ayvaz: İlde 125 bin kişinin yararlandığı SODES projeleri ile eğitim alanındaki eksikliklerimizi gidermeye çalıştık


MARDİN (A.A) - Mardin Valisi Turhan Ayvaz, ilde 125 bin kişinin yararlandığı SODES ile eğitim alanındaki eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını söyledi.
     Ayvaz yaptığı yazılı açıklamada, 2011 ve 2012 yılında uygulanan projeler ile, 850 öğrenciye SBS kursu verildiğini, bu kapsamda 7 öğrencinin fen, 16 öğrencinin anadolu öğretmen, 295 öğrencinin anadolu, 154 öğrencinin imam hatip ve 126 öğrencinin de Meslek Liselerine yerleştirildiğini bildirdi.
     Maddi imkanı olmayan 100 başarılı öğrenciye de ücretsiz dershane imkanı sağladıklarını kaydeden Ayvaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Kendisine kurs verilen bu öğrencilerden 51i LYSde başarı gösterdiği program sayesinde Mardinin eğitim çıtasını yükseltti. Bu yıl 440 öğrenci ücretsiz dershaneye gönderildi. 23 etüt merkezi kuruldu ve binlerce öğrenci SBS ve LYS kurslarına başladı. İlde 125 bin kişinin yararlandığı SODES projeleri ile eğitim alanındaki eksikliklerimizi gidermeye çalıştık. Daha iyi bir gelecek, daha kaliteli bir eğitim için çıkılan yolda, yeni projelerle yepyeni yollar kat ettik. Önümüze çıkan tüm engellere rağmen, istikrarlı bir şekilde mücadele etmenin ve sabırla beklemenin meyvelerini almaya başladık. Yeni umutlara çıkılan bu yeni yolda herkesi eğitimin sesi olmaya davet ediyor, emeği geçen arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.
    
     Muhabir: Abdulhalim Çelik / İbrahim Sincar / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardin Valisi Ayvaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER