Mardin Ziraat Odası Başkanı Özkan:

Mardin Ziraat Odası Başkanı Özkan: Elektrik kesintilerinin, ikinci ürün ekimi yapan çiftçilere duyurulması gerekiyor


MARDİN (A.A) - Mardin Ziraat Odası Başkanı Malik Özkan, elektrik kesintilerinin, ikinci ürün ekimi yapan çiftçilere duyurulması gerektiğini söyledi.
     Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, elektrik kesintileri ve voltaj dalgalanmalarının, ikinci ürün yetiştiren çiftçileri zor durumda bıraktığını kaydetti.
     Elektrik kesintilerinin her bölgede farklı saatlerde yapılması gerektiğini ifade eden Özkan, şöyle konuştu:
     Elektrik kesintilerinin, ikinci ürün ekimi yapan çiftçilere duyurulması gerekiyor. Çiftçilerimiz elektrik dalgalanmalarından ve kesintilerinden büyük zarar görüyor. Çiftçilerimiz hangi saatlerde elektriğin kesileceğini bilmesi gerekiyor. Su sondajlarında bulunan bir pompanın elektrik dalgalanmalarından yanması, çiftçiye 5-6 bin liraya mal oluyor. Ekinlerin göreceği zararı hesaplamıyoruz.
     Elektrik kesintilerinin, bölgenin GAP sularıyla buluşmasıyla sona ereceğine inandığını belirten Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Şanlıurfadan Mardine gelecek olan sulama kanalları Ceylanpınara kadar ulaştı ve çalışmalar durma aşamasına geldi. Çiftçimiz, GAP sularıyla 2013 yılında buluşmayı bekliyordu ama olmadı. İlgili bakanların açıklamaları kanalların 2014de tamamlanacağı yönünde. Havuzlar ve dağıtım kanalları bu süreyi 2020ye doğru uzatacağa benziyor. Bölgemizdeki elektrik ve işsizlik sorunu GAP sularının ekili alanlarla buluşmasına endekslendi. GAP sularının bir an önce Mardin ovasındaki toprakla buluşmasını istiyoruz.
     Elektrik kullanımında israf gözlemlediklerini, vatandaşlara bu konuda görevler düştüğüne değinen Özkan, Gereksiz ampullerin mutlaka söndürülmesi gerekir. Bazı yerleşim birimlerinde, onlarca sokak lambası görüyoruz. Evlerde yeterinden fazla lamba görüyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Fazla lambaları, gereksiz ve zamansız yakılan ampulleri kapatalım dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar/Şengül Oymak/İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mardin Ziraat Odası Başkanı Özkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER