MARKAdan, Nitelikli İnsan Kaynağı Projesi

MARKAdan, Nitelikli İnsan Kaynağı Projesi


SAKARYA (A.A) - Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), istihdaha destek sağlamak amacıyla Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu ve Yalovadaki İŞKUR il müdürlükleriyle iş birliği yaparak bu illerde Nitelikli İnsan Kaynağı Projesi (NİKAP) başlattı.
     MARKAdan yapılan yazılı açıklamada, işverenlere SGK prim teşviğini sağlayan projeyle iş garantili kurslarla eğitilen iş gücü ile istihdama destek sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.
     Açıklamada, Teşvik Yasasında yapılan düzenlemeyle işverenlere SGK prim teşviği sağlayan yasadan yararlanabilmek için 1 Mart 2012 ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasında, yeni işe alınan sigortalılar, çalışmakta iken mesleki yeterlilik belgesi alanlar ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi ya da İŞKUR tarafından düzenlenen iş gücü yetiştirme kurslarını bitirenlerin başvuru yapmaları gerektiği bildirildi.
     SGK primlerinin işveren payını devletin ödediği NİKAP projesinde, iş verenlerin yararlanabileceği prim teşviğinde asgari ücret değil, prime esas kazanç tutarı esas alınarak işçi başına bin liraya kadar teşvik almanın mümkün olduğu kaydedildi.
     Açıklamada, Teşvik kapsamında bulunan bin lira prime esas kazancı bulunan bir sigortalı için ödenmesi gereken 345 liralık primin 205 lirasını İŞKUR ve hazine ödeyecek. Projeyle mal ve hizmet üreten işletmeler ve kobiler ziyaret edilerek sağlanan avantajların anlatılması hedefleniyor denildi.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber MARKAdan, Nitelikli İnsan Kaynağı Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER