Marmarada, Camgöz cinsi köpek balığı yakalandı

Marmarada, Camgöz cinsi köpek balığı yakalandı -İstavrit ve sarıkanat avlayan balıkçıların ağlarına üç metre boyunda, 350 kilogram ağırlığında camgöz cinsi köpek balığı takıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


TEKİRDAĞ (A.A) - Marmarada, istavrit ve sarıkanat avlayan balıkçıların ağlarına 3 metre boyunda, 350 kilogram ağırlığında, camgöz cinsi köpek balığı takıldı.
     Tekirdağ Limanında, balıkçılık yapan İdris Şeremet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Denizi açıklarında istavrit ve sarıkanat avlamaya çıktıklarını ancak ağlarına takılan köpek balığını gördüklerinde şaşırdıklarını kaydetti.
     Marmara Denizinde son yıllarda köpek balıklarının sık görülmeye başlandığını belirten Şeremet, şu bilgileri aktardı:
     İstavrit için denize açıldık. Kısmetimize köpek balığı takıldı. Biraz ağlarımıza zarar verdi. Türkiyede köpek balığına pek rağbet olmuyor. Yurt dışında parfümlerde ve kemiklerinin de takı malzemelerinde kullanıldığını biliyoruz. Marmarada, son 3-4 yıldır sık görülmeye başlandı. Marmara açıklarında denizin kuyu diye tabir ettiğimiz bölgelerinde yaşıyorlar. Bizim tuttuğumuz balığı da yiyorlar.
     Meraklı vatandaşların ilgiyle incelediği köpek balığının, Tekirdağ Limanından Çanakkalede bir firmaya gönderildiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Ergin Akgün/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Marmarada, Camgöz cinsi köpek balığı yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER