Marmara depreminin 13. yıl dönümü

Marmara depreminin 13. yıl dönümü -Gölcükte Acil ve Afet Durum Müdürlüğü ile GESOTİMin hizmet binaları törenle açıldı


KOCAELİ (A.A) - Kocaelinin Gölcük ilçesinde Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Gölcük Arama Kurtarma Derneğinin (GESOTİM) hizmet binaları düzenlenen törenle hizmete açıldı.
     Donanma Mahallesi Kerimağa mevkisindeki hizmet binalarının açılış töreninde konuşan Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcükte 2 yıl önce göreve başladığında, GESOTİM Başkanı Necmi Kocamanın ekibiyle birlikte kendisini ziyarete geldiğini anlatarak, o dönemde Kocamanın kendisinden hizmet binası talebinde bulunduğunu ifade etti.
     Yazıcı, en uygun yer olarak Donanma Komutanlığının mülkü olan atıl durumdaki eski Bölge Trafik İstasyon Amirliği hizmet binasını düşündüklerini dile getirerek, gerekli girişimlerin ardından GESOTİM ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ek hizmet binası kazandırdıklarını kaydetti.
     Yazıcı, Hepimizin içinde bir hüzün var. Acıları tekrar yaşatmak istemiyoruz ama o günleri de unutmayalım diyorum. Ekibimize yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah ihtiyaç duymayız ama ihtiyaç duyarsak yokluklarını da hissetmeyiz diye konuştu.
     Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş de asrın felaketinin üzerinden 13 yıl geçtiğini belirterek, bunu söylemenin kolay geldiğini ancak Gölcükte yaşayanların 13 yılın her anında o felaketi hatırladığını dile getirdi.
     Ellibeş, geride kalanlarla yeniden yaşama sarılmanın temelinin atılmasının önemli olduğuna vurgu yaparak, Bu tesisin temelinde var olan, GESOTİMin yeniden yapılanma çabasının ürünüdür. Bu tesis, bu ekibe gecikmiş olan hakkın teslimidir dedi.
    
     -Beni kurtarın diyenlere yardım edememenin aczi-
    
     GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman ise insanların levye, kazma, balyoz dahi bulamadığı anlardan, Beni kurtarın diye bağıran insanlara bir şey yapamamanın aczinden bu günlere geldiklerini söyledi.
     Kocaman, geçen sürede 24 konteynerde, tüm olumsuzluklarla 13 yıl geçirdiklerini ve bu süre içinde 69 operasyonel faaliyette bulunduklarını sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından Kocaman, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kaymakam Yazıcı, Belediye Başkanı Ellibeş ile hizmet binasının faaliyete geçmesinde katkıda bulunanlara plaket hediye etti.
     Daha sonra, protokol üyeleri, kurdele keserek hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Marmara depreminin 13. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER