Marmarabirlikten Avustralyaya ihracat atağı

Marmarabirlikten Avustralyaya ihracat atağı -Birlik, Avustralyaya geçen yıl 105 ton olan ihracatını, bu yıl 250 tona çıkarmayı hedefliyor


BURSA (A.A) - Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), Avustralyaya geçen yıl 105 ton olan ihracatını, bu yıl 250 tona çıkarmayı hedefliyor.
     Marmarabirlikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ihracatı artırma çalışmaları kapsamında gerçekleştirdikleri Avustralya ziyaretinde, Türkiyenin Melbourne Başkonsolosu Seyit Mehmet Apak, Moreland Belediye Başkanı Öztürk Yıldız, Victoria Eyalet Başbakanı Denis Vincent Napthine, Çok Kültürlülük Komisyonu Başkanı Chin Tan ile Göçmenlik ve Vatandaşlıktan Sorumlu Bakan Nicholas Kotsirasla görüştü.
     Asa, ziyarete ilişkin açıklamasında, Avustralya piyasasını tanımak, eksikleri tespit etmek, piyasadaki ürün çeşitliliğini görmek, birliğin pazardaki ürün çeşitlerini ve miktarını artırmanın yollarını aramak amacıyla bu ülkeye gittiklerini belirtti.
     Avustralyanın dünya genelinden yaklaşık 17 bin ton sofralık zeytin ithal ettiğini ve ülkenin büyük bir pazar olduğuna dikkati çeken Asa, Avustralyaya ihracatımızı 2012 yılında 105 tona çıkardık. Avustralya pazarında Marmarabirlik için büyük bir potansiyel olduğunu gördük. Bu ülkeye ihracatımızı yıl sonunda 250 tona çıkarmayı hedefliyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Marmarabirlikten Avustralyaya ihracat atağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER