Marmarabirlikten üreticilere gübre desteği

Marmarabirlikten üreticilere gübre desteği -Yönetim Kurulu Başkanı Asa: Gübre dağıtımı için alt kredi limitini 600 lira olarak belirledik


BURSA (A.A) - Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, gübre almak isteyen birlik ortaklarının, bugünden itibaren kooperatiflerine başvuru yapabileceklerini bildirdi.
     Asa, yazılı açıklamasında, bu yıl rekor kırarak, 137 milyon liralık, 44 bin 550 ton ürün alımı gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Ürün bedeli ödeme takvimini açıkladıktan sonra şimdi de ayni kredi miktarlarını belirlediklerini kaydeden Asa, Gübre dağıtımı için alt kredi limitini 600 lira olarak belirledik. Kredi limitleri ortaklarımızın son 3 yılda teslim ettikleri ürün miktarına göre belirlendi. Ayrıca, teslim ettiği ürün miktarı 600 liralık alt limite ulaşmayanlara da bu limitten kredi verilecek. Ortakların üç yılda teslim ettikleri ürün miktarına göre kredi rakamları da yükselecek dedi.
     Ürün ödemelerini kredi kullanmaksızın, öz kaynaklarla yaptıklarını ifade eden Asa, şu bilgileri verdi:
     Tarımsal girdi maliyetlerinin ana kalemi olan kimyevi gübre konusunda ortaklarımızı desteklemek amacıyla yaptığımız bu uygulamayı, ileride olanaklarımız ölçüsünde zirai ilaçta da gerçekleştireceğiz. Bu uygulama aynı zamanda kimyevi gübre piyasasına da bir denge getirmektedir. Talebin yoğun olduğu bir dönemde uygun fiyatla ve ürüne endeksli ödeme nedeniyle gübre fiyatlarının yükselmesini de önlemiş oluyoruz.
     Asa, gübre almak isteyen birlik ortaklarının, başvurularını bugünden itibaren kooperatiflerine yapabileceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Marmarabirlikten üreticilere gübre desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER