Marmariste kruvaziyer turizmi

Marmariste kruvaziyer turizmi -İki kruvaziyer ile ilçeye bin 542 yolcu geldi


MUĞLA (A.A) - Marmaris ilçesine, aynı günde iki kruvaziyerle toplam bin 542 yolcu geldi.
     Sabah saatlerinde Marmaris Körfezine giriş yapan gemilerden Panama bayraklı MSC Melody, limanın küçük rıhtımına, Malta bayraklı Saga Ruby ise büyük rıhtıma yanaştırıldı.
     Liman yetkililerinden alınan bilgiye göre, İtalyanın Civitavecchia Limanından gelen MSC Melodyde çoğu Alman, İtalyan ve Fransız 979 yolcu ile 538 personel bulunuyor. İlçeyi bu yıl beşinci kez ziyaret eden 204 metre uzunluğunda, 35 bin 143 groston ağırlığındaki geminin, sezon boyunca seferlerine devam etmesinin beklendiği kaydedildi.
     Kuşadasıdan gelen Saga Rubyde ise çoğu İngiliz 563 yolcu ile 375 personel bulunduğu öğrenildi. Lüks geminin Marmarisi ilk kez rotasına dahil ettiği belirtildi.
     Gümrük işlemlerinin ardından gemiden ayrılan turistler, havanın güzel olmasını fırsat bilerek Yat Limanı, Kordon ve Atatürk caddelerinde yürüyüş yaptı. Turistlerden bazıları günübirlik turlara katılarak çevredeki tarihi öneme sahip yerleri ziyaret ederken, bazıları ise ilçe merkezinde alışveriş yapmayı ve gezmeyi tercih etti.
     MSC Melodynin Güney Kıbrısın Limasol Limanına, Saga Rubynin de Yunanistanın Heraklion Limanına gitmek üzere akşam saatlerinde Marmaristen ayrılacağı bildirildi.
     (LK-HS)
<< Önceki Haber Marmariste kruvaziyer turizmi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER