Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi

Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi açıldı


MUĞLA (A.A) - Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
     Daha önce sebze ve balık hali olarak hizmet veren bina, Marmaris Belediyesi tarafından yenilenerek kültür ve sanat evine dönüştürüldü. Kültür ve Sanat Evinin açılışını Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Belediye Başkanı Ali Acar, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ve tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen yaptı.
     Kaymakam Saral, yaptığı konuşmada, Kültür ve Sanat Evinin açılışıyla Marmarisin kültür ve sanat hayatındaki eksikleri giderme fırsatı bulacağını söyledi. Saral, İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde her türlü sahne sanatının sergilenebildiği bir kültür hizmet binasına da kavuşacağız. Bu sayede Marmarisi turizm kentinin ötesinde kültür kenti yapma hedefine de ulaşmış oluruz dedi.
     Belediye Başkanı Acar ise kısa bir süre içerisinde çok daha büyük bir kültür merkezi yapmayı planladıklarını ifade etti. Acar, Kültür ve Sanat Evi çok büyük bir eksiklikmiş, daha şimdiden bine yakın kişi buradan yararlanıyor, yüzlerce kişinin de talebine cevap veremiyoruz. Yaptığımız işlerin temelinde kent yaşayanının daha mutlu olması ve Marmarisin daha çok tercih edilir bir turizm kenti olması yatıyor. Bu yöndeki çalışmalarımıza devam edeceğiz diye konuştu.
     Açılışın ardından Kültür ve Sanat Evini gezen konuklar, sınıflarda öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılandı. Konuklar daha sonra galerilerdeki İstanbul Modern Sanatlar Müzesinin Ekim Geçidi 11, Marmaris Fotoğraf Dostları Derneğinin MARFOD Katalog 2012 ile Abdullah Turanın Işıkla Dokunan Zaman isimli sergilerini gezdi.
     Ardından Marmarisli Yazar Cevat Doğudanın Ve Sara Ve Karl ve Sami isimli kitabının tanıtım ve imza günü gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER