Mayın mağduru bedensel engelli sporcuya Cizre

Mayın mağduru bedensel engelli sporcuya Cizre Kaymakamı sahip çıktı


ŞIRNAK (A.A) - Engelli Atletizm Türkiye Şampiyonasında Türkiye 2.si olan Uludereli bedensel engelli Bayram Yılmaza Cizre Kaymakamı Şenol Koca sahip çıktı.
     Adanada yapılan Türkiye Engelli Atletizm Şampiyonasında Türkiye 2. olmayı başaran Yılmaz, Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Nurettin Kömür ve Atletizm Antrenörü Nursa Aslan ile birlikte Cizre Kaymakamı Şenol Kocayı makamında ziyaret etti.
     Koca, kabulde yaptığı açıklamada, Uludereli bedensel engelli Yılmazın, Adanada yapılan Atletizm Şampiyonasında Türkiye 2.si olduğunu ve bunun da kendilerini gururlandırdığını söyledi.
     Yılmazın bundan sonra çalışmalarını atletizm antrenörü Nursa Hanım ile birlikte Cizrede sürdüreceğini ifade eden Koca, şöyle dedi:
     Bizim uzun süredir düşündüğümüz ve başlatmayı arzu ettiğimiz, bir projenin ilk ateşi olacaktır. Şuan da 329 tespitli bedensel engelli kardeşimiz var. Bu 329 bedensel engelli kardeşimize spor yaptırmayı arzu ediyoruz. Bu konuda da geçen hafta başlatmış olduğumuz gönül elçileri projesi kapsamında, Nusra Hanım ve Nurettin bey, engelli kardeşlerimizin spor yaptırılması noktasında ilçemizde ki gönül elçilerimiz ve inşallah Bayram-la başlayan bu sürece diğer 329 kardeşimizin de farklı alanlarda spor yapmalarını sağlayacak şekilde projelendiriyoruz. Bugün itibari ile tespitlerimiz başlayacak, hemen akabinde de Bayram gibi kıymetli kardeşlerimiz, burada spor yapmaya başlayacaklar. Türkiye şampiyonalarına ve engeliler ilgili diğer şampiyonalara katılmak üzere antrenmana başlayacaklar. Bayram kardeşimiz bizim devlet olarak emanetçisi olduğumuz kardeşlerimizden bir tanesi, diğer engelli kardeşlerimiz gibi. Bundan sonra tüm masrafları Cizre Kaymakamlığı tarafından karşılanacak.
     Yılmaz da, rakiplerinin şampiyonaya çok iyi hazırlandığını ve ellerinden gelen performansı gösterdiğini kaydetti.
     Rakipleri arasında Milli takımdan gelen sporcuların da bulunduğunu anlatan Yılmaz, Böyle bir başarı kazandığım için çok mutluyum ve bu konuda bana bu mutluluğu yaşatan hocalarıma çok teşekkür ederim. Bu antrenmanlardan sonra il ve ilçemi gururlu bir yere taşımak için elimden gelen bütün çabayı ortaya koyacağım. Avrupaya gitmek istiyorum. Orada da daha güzel madalyalar alıp, daha iyi bir ivme kazanmak istiyorum dedi.
     Atletizm antrenörü Nusra Aslan ise, öncelikli olarak katkılarından dolayı Kaymakam Kocaya teşekkür ettiğini, Bayram Yılmazın elde ettiği bu başarıdan sonra hedeflerinin engellileri ev hapsinden kurtarmak olduğunu kaydetti.
     Bayram Yılmaz, 2004 yılında arazide bulduğu cisimle oynaması sırasında meydana gelen patlama sonucu iki kolunu dirsekten ve bir gözünü tamamen kaybetmişti.
    
     Muhabir: Abidin Yel/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mayın mağduru bedensel engelli sporcuya Cizre Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER