MBTG Başkanı Tiryakioğlu:

MBTG Başkanı Tiryakioğlu: -Yoğun tanıtım çalışmalarıyla birlikte 2012de 1,9 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik


GAZİANTEP (A.A) - Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, yoğun tanıtım çalışmalarıyla birlikte 2012de 1,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini bildirdi.
     Tiryakioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, sektör olarak ihracat yaptıkları ülke sayısını 160tan 177ye çıkartıklarını belirtti. İhracatın yüzde 65inden fazlasının Ortadoğu ülkelerine yapıldığını vurgulayan Tiryakioğlu, şunları kaydetti:
     Geçen yıl Afrika ülkelerine 350 milyon dolardan fazla ihracat gerçekleştirildi. İhracatta ilk sırayı Ortadoğu ülkeleri alıyor. Bunu Avrupa Birliği (AB) ve Asya-Pasifik ülkeleri takip ediyor. Çok yeni bir grup olmamıza rağmen ürünlerimizin uluslararası pazarlarda tanıtımı için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Yoğun tanıtım çalışmalarıyla birlikte 2012de 1,9 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik.
     Tiryakioğlu, 2013 yılında tanıtım faaliyetlerinin yanında pazar araştırması ve hedef pazarların belirlenmesi gibi çalışmalara da önem vereceklerine işaret etti. Tiryakioğlu, sektör tanıtımının yanı sıra Türk mallarına yönelik algının iyileştirilmesine de katkı sağlayacaklarını belirtti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber MBTG Başkanı Tiryakioğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER