MDOBun Güneydoğu turnesi

MDOBun Güneydoğu turnesi -"Seslerle Anadolu" adlı müzikal 14 ilde sahnelenecek


MERSİN (A.A) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Anadolunun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan "Seslerle Anadolu" adlı müzikali 20 Mayıs-12 Haziranda Güneydoğu Anadoluda sahneleyecek.
     MDOBdan yapılan açıklamaya göre, türkü düzenleme ve müzik uyarlamasını Ali Aykaçın yaptığı, araştırma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğana ait "Seslerle Anadolu" müzikali, 14 ili kapsayan turneyle Güneydoğu Anadoluya taşınacak.
     Müzikal, Adana, Osmaniye, Antakya, İskenderun, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraşta sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
     Reji ve koreografisi Mehmet Balkan, müzikal sorumluluğu Mehmet Yılmaza ait olan eser, dekor tasarımında Tayfun Çebi, kostüm tasarımında Sevda Aksakoğlu, ışık tasarımında Tarı Denizin imzasını taşıyor.
     Hacivat ve Karagöz, meddah geleneği, kına gecesi, sıra gecesi gibi Anadolunun önemli kültürel ritüellerini de içerisinde barındıran, Karadeniz türkülerinden İstanbul şarkılarına, Mevlanadan Köroğluna uzanan oldukça kapsamlı ve zengin repertuvarıyla gösterildiği tüm sahnelerde kapalı gişe oynayan eser, izleyicisine orkestra, solo, koro, danslar ve slayt gösterileriyle görsel ve işitsel bir şölen sunuyor.
     MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, müzikli oyununu 20 Mayıs-12 Haziranda 14 Güneydoğu iline taşıyarak, sanatseverleri selamlayacaklarını belirtti.
     Opera ve balenin bulunmadığı illere turne yoluyla ulaşmak istediklerini aktaran Şanal, "Bu güzel eserle Mersinlilerin içten selamlarını Güneydoğu illerine taşımak bizim için ayrıca mutluluk kaynağı olmuştur. Anadolunun eşsiz kültürünün sahneye taşındığı esere tüm sanatseverleri davet ediyoruz" değerledirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber MDOBun Güneydoğu turnesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER