MDOB, Aşk

MDOB, Aşk-ı Memnu operasını sahneledi


MERSİN (A.A) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Halit Ziya Uşaklıgilin ünlü aşk romanından, şair Tarık Günersel tarafından operaya uyarlanan Aşk-ı Memnu sahneledi.
     Selman Adanın müzik ve aryasıyla bir başyapıtı olan, librettosunu Tarık Günerselin yazdığı opera, Mersin Kültür Merkezinde sanatseverlerle buluştu.
     Orkestra şefliğini MDOB şeflerinden Aytuğ Ülgenin yaptığı eser, Ankara Devlet Opera ve Balesinden Figen Kocakayanın rejisiyle sahnelendi. Dekor tasarımı Nihat Kahramana ait olan eserin, kostüm tasarımını Sevtaç Demirer, ışık tasarımını ise Tarı Deniz üstlendi.
     Koro şefliğini Olegm Constantınov ve Serhat Kayanın yaptığı eserde, başlıca rolleri Işıl Azaz, Göksay Yaran, Hasan Berk, Funda Uyanık, Işıl Cavga Bölükbaşı, Onur Polat, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Melahat Yavuz ve Hulusi Polat paylaştı.
     Opera, 19. yüzyılın sonunda yaşayan zengin sınıfın yaşam biçimi ve eski yaşam biçimlerinin batılı yaşam biçimi içinde çözülmesi ile oluşan sorunları, yeniden şekillenen dünya görüşleri ve sağlıksız ilişkileri konu alıyor.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER