Medikal hizmet sunan firmalara ödemelerin gecikmeli

Medikal hizmet sunan firmalara ödemelerin gecikmeli yapıldığı iddiası -Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesinde medikal malzeme ve ilaç firmalarına mevcut borçların geç ödendiği iddia edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesinin medikal malzeme ve ilaç firmalarına mevcut borçların geç ödendiği iddia edildi.
     Medikal hizmet sunan tedarikçi firma temsilcilerinden oluşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Sağlık Meslek Grubu Meslek Komitesi üyelerinden bir grup, Güneydoğu Gazeteciler Lokalinde ortak basın açıklaması yaptı.
     Açıklamayı okuyan DTSO eski başkanı Mehmet Kaya, DÜ Tıp Fakültesinde yapılan muayene, tetkik ve müdahale sırasında kullanılan tıbbi alet ilaç ve malzemeler ile medikal hizmet alımlarının, başta Diyarbakırdaki medikal ve ecza depoları olmak üzere, Türkiyenin farklı illerinden gelen tedarikçiler ve hizmet sunucuları tarafından karşılandığını söyledi.
     Alınan ürün ve hizmetlerin ağırlıklı olarak Tıp Fakültesi döner sermayesi denen hastane gelirlerinden karşılandığını, söz konusu gelirlerin oluşmasında ve sağlık hizmeti sunulmasında, medikal ve ecza depolarından alınan medikal malzeme, ilaç ve hizmetlerin büyük ağırlığı bulunduğunu ifade eden Kaya, bütün üniversite hastanelerinde uygulamaların bu şekilde olduğunu kaydetti.
     Kaya, bölgedeki diğer üniversite hastaneleri, Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim Araştırma ve Bölge Hastanelerinde ödemelerin 3 ile 6 ay arasında yapıldığını belirterek, şöyle konuştu: Ancak DÜde ödemelerin 20 ay gecikmeli olarak beklediği ve Nisan 2011den itibaren bekleyen ödemelerin olduğu tespit edilmiştir. DÜ Tıp Fakültesinin 2011-2012 yıllarına ait medikal malzeme ve ilaç firmalarına olan mevcut borcu yaklaşık 60 milyon liradır. Yetkililerle yapılan görüşmelerde olumlu bir sonuç alınamamıştır. Üniversite yöneticilerinin bu konuda gerekli çalışma ve girişimlerde bulunup ödemeler konusunda öncelikli çözüm üretememeleri halinde sorun içinden çıkılamaz hale gelecek ve hem üniversite hastanesi yoğun bir icra sürecine girecek, hem de firmalar malzeme veremez duruma geleceklerinden ilimiz de ciddi bir sağlık hizmeti sorunuyla karşı karşıla gelebilecektir. Yetkililerin ödemeler soruna hızlı bir çözüm üretilmesine öncelik verilmesini talep ediyoruz.
     Kaya, 71 firmanın icra yoluna gittiğini kaydetti.
     İddialarla ilgili DÜden daha sonra açıklama yapılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı:Behçet Güngör
<< Önceki Haber Medikal hizmet sunan firmalara ödemelerin gecikmeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER