Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taşçı: -"Vücuttaki kitleler büyüyüp gelişiyorsa bir kanser çeşidi lenfomanın, kadınların koltuk altlarında gözleniyorsa meme kanserinin belirtisi olabilir"


KASTAMONU (A.A) - Medipol Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Taşçı, vücuttaki kitlelerin lenfomanın (lenf düğümlerindeki urlar), kadınların koltuk altındaki kitlelerin ise meme kanserinin belirtisi olabileceğini söyledi.
     Taşçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cildin vücudun en önemli organlarından olduğunu belirterek, kıllar, yağ ve ter bezleri ile epitel hücrelerdeki bozuklukların beze ve şişliklerle ortaya çıktığını anlattı.
     Bazı insanların yapısının beze ve şişlik oluşumuna yatkın olabileceğine dikkati çeken Taşçı, şöyle konuştu:
     "Mikrobik yani enfeksiyon durumunda oluşan bu kitleler geçicidir. Enfeksiyon tedavi edildiğinde beze ve şişlikler de ortadan kalkar ancak vücuttaki kitleler büyüyüp gelişiyorsa bir kanser çeşidi lenfomanın, kadınların koltuk altlarında gözleniyorsa meme kanserinin belirtisi olabilir. Bu nedenle vücudumuzun herhangi bir yerinde ağrısız, sürekli gelişen ve belirgin hale gelen oluşumlar, geniş çaplı tetkik ve tedavi süreci gerektirebilir."
     Her beze ve şişliğin tehlikeli olmadığını vurgulayan Taşçı, vücuttaki yağ oranının artmasıyla da çeşitli kitleler oluşabileceğini kaydetti.
     Taşçı, tüm bezelerin alınması gerekmediğini aktararak, "Hasta, kanser belirtisi taşımıyor ve gelişen kitlenin boyutu bir ya da iki santimi geçmiyorsa şişlikler takip edilmelidir. Şişliğin yanı sıra halsizlik, iştahsızlık, kansızlık gibi bulgular varsa, kitle hastayı rahatsız ediyorsa, bu hastaların tetkik edilmesi ve gerekirse cerrahi müdahaleden geçmesi gerekmektedir" diye konuştu.
    
     Muhabir: Semih Yüksel/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER