Medya ve Maden İşçileri Fotoğraf Sergisi

Medya ve Maden İşçileri Fotoğraf Sergisi açıldı -Anadolu Ajansı, Medya-İş ve TTK işbirliği ile Güvenparkta açılan sergide medya ve maden işçilerinin çalışma koşullarını anlatan 60 fotoğraf sergileniyor


ANKARA (A.A) - Anadolu Ajansı, Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) ve Türkiye Taşkömürü Kurumunun işbirliği ile Medya ve Maden İşçileri Fotoğraf Sergisi Kızılayda bulunan Güvenparkta açıldı.
     Serginin açılışını gerçekleştiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, serginin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile beraber Basın Özgürlüğü Günüe denk gelmesinin çok manidar olduğunu belirterek, Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. İlk sergiyi Zonguldakta açmıştık, çok ilgi gördü. Son derece başarılı bir çalışma. Anadolu Ajansına da bu vesile ile teşekkür ediyorum dedi.
     Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Burhan İnan da Zonguldak havzasında 164 yıldır taşkömürü üretildiğini ve üretimin tamamının yeraltında yapıldığını söyledi. Kömür üretiminde son derece emek yoğun bir çalışmanın söz konusu olduğunu kaydeden İnan, Çektikleri fotoğraflarla bu emeğin yeryüzüne yansıtılmasına yardımcı olan arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum diye konuştu. Serginin açılışına katılan Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu da emeği geçenleri kutlayarak, madencilerin nasıl ve ne şartlarda çalıştıklarının sergide çok açık şekilde görüldüğünü söyledi.
     Medya-İş Sendikası Başkanı ve Anadolu Ajansı Fotoğraf Editörü Gürsel Eser ise Medya-İş, Anadolu Ajansı ve TTKnın işbirliği ile sergiyi açtıklarını belirterek, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri çerçevesinde sergimizi buraya taşıdık. Bugün de ayrıca 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü. Bugünün de ayrı önemi var. Sergimize teşrif eden herkese teşekkür ederiz dedi.
     Serginin açılışına, Bakan Yıldız, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kumlu ve İnanın yanı sıra Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcıları Ebubekir Şahin ve Ahmet Tek, diğer üst düzey yöneticiler ile çok sayıda medya mensubu katıldı.
    
     -60 fotoğraf sergileniyor-
    
     Açılış konuşmalarının ardından Bakan Yıldız, sergiyi gezdi ve fotoğrafların öykülerini dinledi.
     Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından çekilen 60 fotoğrafın yer aldığı sergiyle medya ve maden işçilerin içinde bulunduğu çalışma koşullarına dikkat çekiliyor.
    
     -Hapisteki oğlu için Bakan Yıldızdan yardım istedi-
    
     Bu arada serginin açılışının ardından Şahzade Güzel ve Koçak Güzel isimli karı-koca, Bakan Yıldıza 20 yaşındaki erkek çocuklarının 4-5 aydır haksız yere hapiste yattığını iddia ederek Bakan Yıldızdan yardım istedi. Çocuklarına ait hesaba bir işadamı tarafından organ nakli için yardım parası toplandığını belirten Şahzade Güzel, söz konusu işadamının 15 gün hesaba para topladığını, daha sonra da oğlundan şikayetçi olduğunu ve oğlunun da hapse atıldığını söyledi. Çiftin telefon numarasını alan Bakan Yıldız, konuyu inceleteceğini söyledi.
     (LEY-NİF)
<< Önceki Haber Medya ve Maden İşçileri Fotoğraf Sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER