Memur Sen Tokat İl Temsilcisi Mantar:

Memur Sen Tokat İl Temsilcisi Mantar: -Kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için 10 milyon imza toplama kararı aldık


TOKAT (A.A) - Memur-Sen' class='textetiket' title='Memur Sen haberleri'>Memur Sen İl Temsilcisi Suat Mantar, konfederasyon olarak kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için 10 milyon imza toplama kararı aldıklarını bildirdi.
     Mantar, yaptığı yazılı açıklamada, Memur-Senin kurulduğu günden beri temel hak ve özgürlüklerden yana taraf olduğunu belirterek, daha önce de kamuda kılık kıyafet serbestliği için çeşitli eylemlerde bulunduklarını ve sivil itaatsizlik davranışları sergilediklerini anımsattı.
     Bu yönde konfederasyon olarak imza kampanyası düzenleme kararı aldıklarını belirten Mantar, şunları kaydetti:
     Kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için 10 milyon imza toplama kararı aldık. Çalışma hayatında başörtüsü yasağının kalkması talebimizi de içeren ve 30 günde toplayacağımız irade beyanı niteliğindeki imzaları hayata geçirilmek üzere Başbakanlıka sunacağız. İmzaların Başbakanlığa verilmesinden sonra konuya ilgi ve destekleri için başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere TBMM ve siyasi partilere de bilgi verilecektir.
     Mantar, kampanyanın konfederasyona bağlı 11 sendika, şube başkanlıkları, il, ilçe ve iş yeri temsilcilikleri tarafından stantlar açılarak yürütüleceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ömer Fansa
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Memur Sen Tokat İl Temsilcisi Mantar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER