Memur

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: -Türkiye, ayak bağlarından, faizden, kapitalizmin cenderesinden adım adım kurtuldu


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiyenin ayak bağlarından, faizden ve kapitalizmin cenderesinden adım adım kurtulduğunu söyledi.
     Gündoğdu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyal Tesislerinde düzenlenen Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Üniversite Şubesinin olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiyenin hareketli ve hararetli günler geçirdiğini belirterek, ülkenin bulunduğu konum ve yöneldiği açılımlar nedeniyle yaşananlarının doğal karşılanması gerektiğini kaydetti.
     Düşmanların Türkiyeyi içte ve dışta engelleme gayreti peşinde olduklarını ifade eden Gündoğdu, şöyle konuştu:
     Türkiye, ayak bağlarından, faizden, kapitalizmin cenderesinden adım adım kurtuldu. Ülkede özgürlükler genişledi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşeke çağrıda bulunuyorum. IMF bize muhtaç hale gelmiş ama bizim IMFden önce bu ülkenin büyümesinde hak ettiği refah payını alamayan memuru, emekliyi, işsizi daha dikkate alma mecburiyetimiz var. IMFden önce öğretmen ve öğretim elemanlarını, sonra bütün memurları düşünüp bu kişilere borçların ödenmesi gerekiyor.
    
     -Uygulamalardaki aksaklıkları birlikte çözeriz-
    
     4+4+4 Kademeli Eğitim Sisteminin uygulanmasındaki aksaklıkları eleştirdikçe, sisteme özünden karşı olanlar, Gördünüz mü- Memur-Sen de Eğitim Bir-Sen de eleştiriyor diyorlar ifadelerini kullanan Gündoğdu, Türkiyenin demokratikleşmesini, darbecilerden kurtulmasını isteyen, Ergenekona ev sahipliği ve avukatlık yapmaktansa aç kalmayı tercih eden bir örgüt olduklarını vurguladı.
     Gündoğdu, şöyle devam etti:
     28 Şubat sürecini yaşatan kirli aktörlerin, onların çarkına su taşıyan sözde sendikacıların düştüğü rezil duruma düşmek yerine, Milli Eğitim Şurasında alınan kararlara uymayı, bu kararların yol haritası olmasını önemseyen bir örgütüz. 28 Şubat sürecinde katsayı engelini getirenler, 8 yıl kesintisiz eğitimi dayatanlar, eğitimde kalite istediğinden değil, imam hatip liselerinden, dinden, milletten, ticaret meslek, kız meslek liselerinden, topyekun Anadolu insanından rahatsızlık duydukları için derin devletin maşası olarak bunu dayatmışlardı.
     Kademeli Eğitim Sistemi ise halkın çocuklarının geleceğine kendisinin karar vermesidir. Ömer Dinçerin eksiklikleri, üslup yanlışlıkları, öğretmeni sevmeyen tarzı da bu sisteme destek vermemize engel olmayacak. Uygulayıcıların uygulamalarındaki aksaklıklarını hep birlikte çözeriz, yeter ki istikameti millet, milletin değerleri olsun.
    
     -İnsan olmak, insanlıktan nasibini almış olmak önemlidir-
    
     Bayramın Türk milletine zehir edildiğini ifade eden Gündoğdu, Ergenekonun, PKKnın, KCKnın, JİTEMin gölgesinden çıkın, bu milletin yanına gelin. BDPye çağrıda bulunuyorum, ya dağdaki akrabanın yanına çık, teröristliğini teröristlerle birlikte devam ettir ya da millet iradesinin temsilcisi olacaksan terörü lanetleyerek Meclise gel. Hem dağda, hem Mecliste olunmaz. Hem teröristin, hem milletin yanında olunmaz dedi.
     Gündoğdu, Türk milletinin birliğini kimsenin bozamayacağına işaret ederek, Çanakkalede Türk, Kürt, Laz, Çerkez nasıl birlikte mücadele ettiysek, bugün bir avuç teröriste ve onlara destek verenlere bu birliğimizle hadlerini bildirecek güçteyiz. Bu inanç ve kararlılıktayız. Peygamberimiz Efendimiz Araptır, Ebu Cehil ve Ebu Lehebin Arap olması onlara hiçbir değer kazandırmamıştır. Allahın ayetiyle ebediyen lanetlenmişlerdir. Türk olmak, Kürt olmak, Arap olmak değil, insan olmak, insanlıktan nasibini almış olmak önemlidir diye konuştu.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER