Memur

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu Bartında -Gündoğdu: -Bugün Allaha hamd olsun milletle, milletin değerleriyle örtüşen ve barışık üniversiteler kurulmuştur


BARTIN (A.A) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Bartın Valisi Bülent Savur ile Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplanı ziyaret etti.
     Gündoğru, Kaplanı ziyaretinde yaptığı konuşmada geçmiş yıllarda milletin değerleriyle kavga eden üniversitelerin olduğunu ve bu durumun aydınların ülkeye hizmet etmesine engel olduğunu söyledi. Eskiden darbecilerle aynı karede bulunan üniversitelerin imajıyla ülkeye de zarar verdiğini ifade eden Gündoğdu, Bugün Allaha hamd olsun milletle, milletin değerleriyle örtüşen ve barışık üniversiteler kurulmuştur. Artık kent üniversiteleri, iri lise olmaktan bilimin özgürlüklerinin merkezine doğru giden üniversitelerimiz oldu. Bunda da yeni dönemlerde görev almış arkadaşlarımızın büyük payı var. Ramazan Kaplan hocamızla da Ankaradan daha öteden beri tanışıyoruz. Sivil toplumun değerleri, demokratikleşmeyi, bilimi, edebiyatı en iyi bilen hocalarımızdandır. Kendisine ve çalışma arkadaşlarına görevinde başarılar diliyoruz diye konuştu.
     -BÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan-
    
     Kaplan da Memur-Senin ülkenin önemli sendikalarından biri olduğunu, her alanda çalışma barışını huzuru ve çalışanlarının haklarına büyük hassasiyet gösteren bir kuruluş olduğunu belirtti.
     Gündoğdunun göreve gelmesiyle sendikanın ivme kazanan ve ülke gündemini belirleyen bir hale geldiğini kaydeden Kaplan, İnşallah bundan sonraki faaliyetlerinde de bugüne kadar oldukları gibi bundan sonra da hep Türkiyenin yararına olan kararların alınmasından siyasi iradi, zaman zaman yol gösterici, zaman zaman uyarıcı faaliyetlerine devam edecekler ve Türk kamuoyu Memur-Senden bundan sonra her düzeyde yararlanmaya ve onun çalışmalarından kamu oyumuzun ileri düzeyde istikbal etmesine imkan sağlayacaktır dedi.
    
     -Bartın Valisi Bülent Savur-
    
     Bartın Valisi Bülent Savur da Gündoğduyu makamındaki kabulde yaptığı konuşmada ziyaret ile aynı zamanda ülkenin demokratikleşme sürecinde katettiği yolun da güzel bir örneğinin sergilendiğini söyledi.
     Geçmiş yıllarda Türkiyede memurun sendikalaşmasının hayal olduğunu dile getiren Savur, şöyle konuştu:
     Çok şükür Cenab-ı Allaha, demokratikleşme sürecinde hükümetimizin ciddi katkı ve iradesiyle artık memurlarımız da sendika kurabiliyor, üye olabiliyor. Kamuoyunda yer aldığı gibi anayasamızın pek çok maddesi güncellendi ve daha demokratik bir Türkiye ortaya çıktı. Tabii ki bunun olması gereken yere vardığını söylemek çok zor. İnşallah daha da demokratik, katılımcı ve halkın gerçek iradesini ortaya koyan bir anayasa yapılacaktır. Ümidimiz o yöndedir. Ben demokrasiye, ülkeye, milli manevi değerlere gönül veren, sorumlu sivil toplum, sorumlu sendikacılık anlayışıyla yola çıkan, mücadele veren herkese bu vesile ile sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Demokrasinin getirdiği hak ve hürriyetleri de maksadı aşan şekilde kullanmamak, sorumlu bir fert olarak, öncelikle sorumlu bir insan olarak davranmak doğru ve şık olandır. Tekrar değerli başkanıma, başkanlarıma ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendilerini Bartında görmekten mutluluk duyuyoruz. Yasal olan, yasal platformda olan her türlü mücadelelerini takdirle karşılıyoruz. Bu anlamda da onlara yol açıklığı diliyoruz.
     Ziyarette Memur-Sen İl Başkanı Naci Durmuş, Eğitim Bir-sen Şube Başkanı Muhammet Akça, Büro Memur-Sen İl Temsilcisi Şaban Çengel, Eğitim-Bir-Sen' class='textetiket' title='Eğitim Bir-Sen haberleri'>Eğitim Bir-Sen Üniversite Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Yafes Yıldız, Eğitim Bir-Sen üniversite yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER