Menderes Nehrinin taşması

Menderes Nehrinin taşması -CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar: Yolların kapanması nedeniyle özellikle hastalar ve öğrenciler için büyük endişe duyulmaktadır


AYDIN (A.A) - CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Menderes Nehrinin taşması sonrasında vatandaşların büyük sorun yaşadığını, sıkıntıya çözüm bulunmadığını öne sürdü.
     Baydar, yaptığı yazılı açıklamada, nehrin taşmasının ardından kapanan köy yollarının ulaşıma açılamadığını savundu.
     Konuyla ilgili çözüm önerilerinin görmezden gelindiğini ileri süren Baydar, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
     21 gündür Aydının Söke ilçesine bağlı Özbaşı-Çalıköy-Karacahayıt köy yolları ulaşıma kapanmış olup taşımalı eğitim gören öğrenciler Sarıkemer üzerinden Milas çevre yolunu kullanarak Sökeye ulaşabilmektedir. Vatandaşlar ise yol mesafesinin daha kısa olması nedeniyle Bağarası güzergahını kullanmaktadır. Köylerde oturan vatandaşların bu durum nedeniyle yolda geçirdikleri zamanları 1 saat daha uzamıştır. Yolların kapanması nedeniyle özellikle hastalar ve öğrenciler için büyük endişe duyulmaktadır.
     Taşkın sorununun çözüme kavuşturulmama nedeni AKP iktidarlarının vatandaşlarla, belediyelerle ve yerel kuruluşlarla işbirliği yapmaması, getirilen çözüm önerilerini görmezden gelmesidir.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Menderes Nehrinin taşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER