Meraklılarına 20 liraya da güvercin var

Meraklılarına 20 liraya da güvercin var 3 bin liraya da -Afyonkarahisarda her hafta düzenlenen mezatlarda güvercinler, 20 lira ile 3 bin lira arasında değişen fiyatlardan satılıyor -Mezatlarda, keklik, bıldırcın, muhabbet kuşu, k


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Ali Kemal Akan - Afyonkarahisarda, haftada bir gerçekleştirilen mezatlara getirilen güvercinler, 20 lira ile 3 bin lira arasında değişen fiyatlardan alıcı buluyor.
     Kadınlar Çarşısında faaliyet gösteren Türkiye Güvercin Federasyonu İl Temsilciliği, Afyonkarahisarın ilçe, belde ve köylerindeki kuş yetiştiricilerini, her hafta düzenlediği "mezat şöleni"nde bir araya getiriyor.
     Tarihi çarşıda, ortalama 100 civarında kuş yetiştiricisinin katıldığı şölende, güvercin başta olmak üzere keklik, bıldırcın, muhabbet kuşu, kanarya gibi pek çok evcil kuş türü satılıyor.
     Kümesindeki kuş çeşitliliğini artırmak isteyen ve kuş merakı olan kişileri buluşturan şölende en fazla ilgiyi, fiyatları 20 lira ile 3 bin lira arasında değişen güvercinler görüyor.
    
     -Afyonkarahisara özgü kuşlar da mezatlara getiriliyor-
    
     Türkiye Güvercin Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Gezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem temsilcilik hem de Afyonkarahisar Güvercin, Keklik ve Kanarya Yetiştiricileri ve Sevenleri Derneği Başkanlığı görevlerini yürüttüğünü söyledi.
     Şölene, Afyonkarahisarın pek çok yerinden, kuş merakı olan ve yetiştiren kişilerin katıldığını belirten Gezgin, derneğe kayıtlı 81 kişi bulunduğunu anlattı.
     Gezgin, bu kişilerin, besledikleri kuşları haftalık düzenlenen mezatlarda sattığını ifade etti.
     Kuşların fiyatını, mezadı sunan kişinin belirlediğini dile getiren Gezgin, kentte 5 milyondan fazla evcil kuş bulunduğunu ancak bunların türlerinin belirlenmesi için herhangi bir çalışma yapılmadığını belirti.
     Gezgin, Afyonkarahisara has ve nadir bulunan güvercin türlerinin, süt beyazı, akkanat, akkuyruk, Afyon mermeri, şarabi, takırdak ile miske olduğu bilgisini verdi.
     Mezadı sunan Mehmet Şimşek ise maddi imkansızlıklar nedeniyle kuşların fiyatının fazla yükseltilemediğini ve genellikle 200-300 lira arasında satıldığını bildirerek, nadiren gelen güvercin türlerinin fiyatlarının 3 bin lirayı bulduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Meraklılarına 20 liraya da güvercin var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER