Meral Okayın malvarlığını Matematik Köyüne bağışladığı

Meral Okayın malvarlığını Matematik Köyüne bağışladığı iddiası -Nesin Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Nesin: -Meral Okay, vasiyetini yazılı bırakmamış. Dolayısıyla vasiyetin herhangi bir yasal dayanağı yok. Bundan sonra da olacağa benze


İZMİR (A.A) - Nesin Vakfı yöneticisi Prof. Dr. Ali Nesin, senarist ve oyuncu Meral Okayın vefatının ardından malvarlığını vakıf bünyesindeki Matematik Köyüne bıraktığına ilişkin iddialarla ilgili, Meral Okay, vasiyetini yazılı bırakmamış. Dolayısıyla vasiyetin herhangi bir yasal dayanağı yok. Bundan sonra da olacağa benzemiyor dedi.
     Nesin, AA muhabirine yaptığı yazılı açıklamada, 9 Nisan 2012de vefat eden Meral Okayın, yakınlarına, hayatını kaybetmesi halinde mal varlığını Selçuk ilçesine bağlı Şirince Köyündeki Matematik Köyüne bağışladığını söylediğini ancak bununla ilgili herhangi bir yazılı vasiyetin olmadığını belirtti.
     Okayın vasiyetinin herhangi bir dayanağı olmadığını kaydeden Prof. Nesin, Meral Okay, vasiyetini yazılı bırakmamış. Dolayısıyla vasiyetin herhangi bir yasal dayanağı yok. Bundan sonra da olacağa benzemiyor diye konuştu.
     Nesin, Matematik Köyünün TÜBİTAK tarafından desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER