Meram Tıpta, Hekimlik ve Malpraktis paneli

Meram Tıpta, Hekimlik ve Malpraktis paneli


KONYA (A.A) - Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde, Hekimlik ve Malpraktis (tıpta yanlış tedavi) konulu panel düzenlendi.
     Selçuk Üniversitesi (SÜ) Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Usulü Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Onursal Cin, yaptığı konuşmada, savcıların ve hakimlerin kararlarını, hekimlerden oluşan bilir kişilerin verdikleri raporlar doğrultusunda oluşturduklarını söyledi.
     Cin, hekimlerin asıl sorununun birbirleri arasında dayanışma eksiklikleri olduğunu belirterek, hekimlerin yaptıkları küçük bir yanlışta ya da hastanın yanlış anlayarak hekimi şikayet etmesi durumunda, dört farklı davayla karşı karşıya kaldığını ve mağdur edildiklerini söyledi.
     Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Bilge ise hekimlik ve malpraktis konusunu adli tıpçı gözüyle değerlendirdi.
     Panele, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı ve Gazi Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Işık katıldı.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Meram Tıpta, Hekimlik ve Malpraktis paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER