18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Tekirdağda düzenlenen etkinlikler kapsamında, şehit babasına devlet övünç madalyası verildi (Fotoğraflı - Görüntülü)


TEKİRDAĞ (A.A) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü dolayısıyla Tekirdağda tören düzenlendi.
     Tekirdağ Belediyesi Kültür Merkezinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, 2011de Diyarbakırın Silvan ilçesinde şehit olan Jandarma Komando Er Gökhan Kaplanın babası Ahmet Kaplana Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya tarafından Devlet Övünç Madalyası taktim edildi. Yerlikaya şehit annesi Nevin Kaplana da çiçek verdi.
     Yerlikaya, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Deniz Zaferinin Türk Milletinin tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Çanakkale Savaşında 253 bin Türk askerinin şehit olduğunu hatırlatan Yerlikaya, Bugün büyük bir onurla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyebiliyorsak şehit oğlu olduğumuzdan, şehit kızı olduğumuzdan dedi.
     Konuşmanın ardından Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale Deniz Zaferini konu alan bir gösteri sunuldu.
     Törene, 8. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, protokol üyeleri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.
     Öte yandan, 18 Mart Şehitleri Anma Gününe ilişkin Malkara ve Çorlu ilçelerinde de çeşitli etkinlikler düzenlendi.
    
     Muhabir : Yavuz Karaduman / Muhterem Erkul / Cihan Demirci
     Yayıncı : Zeki Gümüş
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER