Merkez Şengül Hamamında kaçak su kullanıldığı

Merkez Şengül Hamamında kaçak su kullanıldığı iddiası


ANKARA (A.A) - ASKİ yetkilileri, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan ancak özel bir şirket tarafından işletilen tarihi Merkez Şengül Hamamında kaçak su kullanıldığı iddasıyla su sayaçlarını mühürlemek istedi.
     ASKİ yetkilileri, Osmanlı döneminde inşa edilen ve çeşitli restorasyon işlemlerinden sonra da hizmet vermeye başlayan, Ulustaki tarihi Merkez Şengül Hamamının, 1995 yılından bu yana su borçlarını ödemediği gerekçesiyle su sayaçlarını mühürlemek üzere polis eşliğinde hamama gitti.
     İşletme sahibi Hayrettin Aslan, hamamda müşteriler olduğunu belirterek, yetkililerinin sayaçları mühürlemesine izin vermedi. Bunun üzerine yetkililer pazartesi günü tekrar gelmek üzere işletme yetkilileri hakkında tutanak tutarak hamamdan ayrıldı.
     Aslan gazetecilere yaptığı açıklamada, hamamın yapıldığı yıllarda suyunun Elmadağdan geldiğini, ASKİnin bu hattı devre dışı bırakarak hamamın ihtiyacı olan suyu şehir şebekesinden karşıladığını savundu.
     ASKİ Sayaç Takma Sökme Müdürü Nevzat Kabakçı da Şengül Hamamına yasalar çerçevesinde 2012-2013 yılları arasında 5 kez tarifeler yönetmeliğinin 5. maddesine göre alacağın tahsili için su kapatma yoluna gidildiğini fakat hamam çalışanlarının fiili mukavemeti sebebiyle suyun kapatılamadığını söyledi.
     Suların 13 Martta kapatılacağının yazıyla bildirildiğini ve borçların ödenmesinin talep edildiğini kaydeden Kabakçı, buna rağmen borçların bugüne kadar ödenmediğini ifade etti.
     Kabakçı, hamamın bugüne kadar ödenmeyen toplam borcunun 560 binden liradan fazla olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Şenay Ünal
     Yayıncı: Ertuğrul Cingil
<< Önceki Haber Merkez Şengül Hamamında kaçak su kullanıldığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER