Mersinde Peygamberimiz konulu sınav yapılacak

Mersinde Peygamberimiz konulu sınav yapılacak


MERSİN (A.A) - Mersin Valiliği, Mersin İl Mili Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Eğitim Gönüllüleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (MEDER) işbirliği ile Peygamberimiz konulu sınav düzenlenecek.
     Sınav 3 kategoride orta okullar, liseliler ve yetişkinler branşlarında yapılacak. Yetişkinler dalında birinci olan kişiye otomobil, ikinci, üçüncü ve dördüncü ise umreye götürülecek.
     Liseler ve orta okullar dalında dereceye girecek öğrencilere ise dizüstü bilgisayar, Ipad 2 gibi çeşitli hediyeler verilecek.
     Orta okullar branşında sınava girecek adaylar, Rahime Kayanın Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed kitabından sorulara tabi tutulacak. Liselerin, Reşit Haylamazın Efendimiz kitabından sınava girecekleri sınava, yetişkinler ise Fethullah Gülenin Sonsuz Nur adlı kitabından girecekler. Dereye girenlere toplamda 571 ödülün dağıtılacağı sınava, son başvuru tarihi 7 Nisan olarak belirtildi.
     21 Nisan Pazar günü yapılacak sınava, 118 bin kişinin katılması beklenirken, yarışmada dereceye girenlerin ödülü ise 30 Nisanda düzenlenecek ödül töreniyle verilecek.
     MEDER Başkanı Ali Yazgan, sınavla ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında, etkinlikteki amaçlarının Peygamberi tanıtmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu söyledi.
     Şu ana kadar sınava 7 bin civarında insanın başvuru yaptığını belirten Yazgan, son başvuru tarihine kadar bu rakamın 118 bini bulmasını beklediklerini ifade etti.
     Hedeflerinin her yaşta insana kitap okutmak olduğunu anlatan Yazgan, Biz Mersin olarak yola çıktığımızda belki diğer iller bizi takip edecektir. İnşallah bu kıvılcım ile ülke çapında bir kitap okuma kampanyası başlar. Ancak seçeceğimiz kitabın herkesi ilgilendirmesi gerekiyordu. Arkadaşlarla yaptığımız görüşmeler sonucu ortak nokta olarak Peygamberimizin hayatını belirledik. İnşallah bu okuma kampanyası ile Peygamberimizin hayatını herkese öğretmek istiyoruz diye konuştu.
     Yarışmacıların yarışmaya www.mersinonuokuyor.com adlı internet adresinden başvuru formunu doldurarak katılabilecekleri bildirildi.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersinde Peygamberimiz konulu sınav yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER