Mersinde stadyum inşaatında işçi eylemi

Mersinde stadyum inşaatında işçi eylemi -Yapımı devam eden 25 bin kişilik Mersin Stadyumu inşaatında taşeron şirkette çalışan ve ücretlerini alamadıklarını iddia eden bir grup işçi, eylem yaptı -Eylem öncesinde şirket yöneticile


MERSİN (A.A) - Mersinde yapımı devam eden 25 bin kişilik Mersin Stadyumunun inşaatında taşeron şirkette çalışan ve ücretlerini alamadıklarını iddia eden bir grup işçi, eylem yaptı.
     Akdeniz Oyunları için Mersine yapılacak en büyük yatırım olmasıyla da dikkati çeken stadın şantiye alanında toplanan işçiler, önce taşeron şirketin ofisine giderek alacaklarını tahsil etmek istedi. İsteklerine olumsuz yanıt alınca yetkililerle tartışan bir grup işçi, binadan çıkarken şirkete ait pano, tablo, çöp kutuları ve su sebili gibi bazı eşyalara zarar verdi.
     Şirkete ait olduğu belirtilen otomobilin lastiklerini de indiren işçiler, alacaklarını tahsil edene kadar, binadaki yetkililerin çıkışına izin vermeyeceklerini söylediler.
     İşçiler adına açıklama yapan inşaat teknikeri Ahmet Özdemir, yaklaşık 4 aydır maaşlarını alamadıklarını, bazı taşeron şirket personelinin alacaklarını tahsil ettiğini, ancak 50 kadar asıl yüklenici firma personeline ödeme yapılmadığını iddia etti.
     Şirket yetkililerinin kendilerine verdiği sözleri yerine getirmediğini savunan Özdemir, Birileri bize yardımcı olsun. Şirketin zaten yardımcı olduğu yok. Umudumuz devlette. Artık yalvarıyoruz. Biz hak ettiğimizi istiyoruz. Hak ettiğimiz parayı aylardır alamıyoruz dedi.
     Şantiye Şefi Adem Şahin de, Ramazan Bayramından bu yana birçok işçinin paralarını alamadığını ve insanların mağdur olduğunu belirterek, Artık birilerinin soruna el atmasını istiyoruz. Mağduriyetin giderilmesini artık acil olarak devletten bekliyoruz. Devletimize sığınıyorum. Çünkü sığınacak başka kimse kalmadı. Arkadaşları sakinleştirmeye çalışıyorum. Ama artık kontrolden çıktı. Ümit ediyorum ki, kimsenin burnu kanamadan bu sıkıntı çözülür diye konuştu.
     15 bin metrekare seyirci tribün alanı, 8 bin metrekare çim alanı, 7 bin 559 metrekare kapalı olmak üzere 45 bin 943 metrekarelik otopark alanı bulunan ve Akdeniz Oyunları için hazırlanan stadyuma, 28 Kasımda yüklenici firmalara ücretleri ödenmediği gerekçesiyle haciz gelmişti.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mersinde stadyum inşaatında işçi eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER