Mersinde yapılması planlanan nükleer santral

Mersinde yapılması planlanan nükleer santral -NKP üyeleri, kentte yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santralini protesto etti


MERSİN (A.A) - Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri, kentte yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santralini protesto etti.
     Akkuyu NGS Mersin Toplum Bilgilendirme Merkezi önünde Nükleer santral istemiyoruz yazılı pankart açan grup, bir süre slogan attıktan sonra basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Mehmet Taşcı, nükleer santrallerin çevreye zarar verdiğini ve ekolojik dengeyi bozduğunu ileri sürdü.
     Enerji açığını kapatmak için nükleer santrallerden başka çarelerin de bulunduğunu savunan Taşcı, şunları kaydetti:
     Çevreyi kirletmeyen, ekolojik dengeyi bozmayan, gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakabileceğimiz rüzgar, güneş gibi enerji kaynaklarından yararlanmak varken, bunları yok saymak hiçbir bilim kriterine uymuyor. Dünyanın ve Türkiyenin hiçbir yerinde nükleer santrallerin yapılmasını istemiyoruz. Nükleerin çevremizi tahrip edeceğini, ekolojik dengeyi bozarak yaşamı tehdit ettiğini düşünüyoruz. Santral atıkların, ülkemizi bir nükleer çöplüğe dönüştüreceğini biliyoruz. Enerji açığının geri dönüşebilir kaynaklardan karşılanmasını istiyoruz.
     Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Mersinde yapılması planlanan nükleer santral Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER