Mersin, Çinli diplomatları ağırlayacak

Mersin, Çinli diplomatları ağırlayacak


MERSİN (A.A) - Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD), kenti tanıtmak ve yatırım için Çinli diplomatların Mersine davet edildiği bildirildi.
     Mersin GİAD Başkanı Alper Gürsoy, yazılı açıklamasında, Çarşamba günü Mersinde konuk edecekleri TÜÇİDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Çin Devlet Konseyi Kongresi 11. Dönem Onursal Milletvekili Prof. Zeyneş İsmail, Çin Türkiye Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning, TÜGİK Genel Sekreteri ve TÜÇİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Demokan Eren, Çin Ankara Büyükelçiliği Ekonomik ve Ticaret Ataşeliği Müsteşarı ZHU Guangyao ve Çin Ankara Büyükelçiliği Ekonomik ve Ticaret Ataşeliği Müsteşar Yardımcısı GUO Fanga Çin ile yatırımlarının kente yönlendirilmesi için görüşme yapacaklarını belirtti.
     Mersinin gelişen tarım, ticaret ve sanayinin yanı sıra lojistik sektöründe de yakın zamanda atılım yapacağını kaydeden Gürsoy, dünyanın sayılı ekonomileri arasında olan Çinden gelecek yatırımların kentin değerine değer katacağını ifade etti.
     Genel ve bölgesel teşvikler sayesinde 2012 yılında 1 milyar 111 milyon lira değerinde yatırım yapıldığını anımsatan Gürsoy, 2013 yılı için bu sayının artmasını hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Mersin, limanı sayesinde Türkiye ile Ortadoğu ticaretinde köprü konumunda. Çukurova Uluslararası Havaalanı ile lojistik üst olma yolunda ilerlemeye devam ediyor. Hükümet kentimizin gelişmesi için gerekli adımları atarken, işadamları olarak bizler de kente yatırımcı çekmek için gerekli görüşmeleri yapmak durumundayız. Dünyanın en büyük ekonomisi olan Çin, Mersin için önemli bir merkez. Çinli diplomatlarla gerçekleştireceğimiz yemekli toplantıda kentimizi tanıtarak buraya yatırım yapmaları konusunda tüm olanakları seferber edeceğiz.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Mersin, Çinli diplomatları ağırlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER