Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan Anamur-da


MERSİN (A.A) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, bir komisyon kurarak Anamur-un ihtiyaçlarını belirleyerek büyükşehir belediyesinin 2014 bütçesine ilave edeceklerini söyledi.
     Özcan, Anamurdaki bir otelde düzenlediği basın toplantısında Büyükşehir Yasasına göre belediyelerin su, altyapı, itfaiye, katı atık, ulaşım, mezarlık, otobüs terminalleri, hal tesisleri ve mezbaha hizmetlerinin büyükşehir belediyesine bağlanacağını hatırlattı.
     Bu hizmetler ve tesislerdeki eksiklikleri bir komisyon kurarak tespit edeceklerini ifade eden Özcan, "Komisyon Anamurda gerekli çalışmaları yaptıktan sonra projeler yapacağız. Bu projelerin maliyetini 2014 yılı bütçesine ekleyeceğiz. Seçimin ardından bu projelerin hızla hayata geçmesi gerekmektedir" dedi.
     Özcan, Anamurun il olabilecek kapasitede çok güzel bir ilçe olduğunu ancak bazı sorunların aşılması gerektiğini dile getirerek "Tarımla turizmin iç içe olduğu Anamur, turizmde ulaşım sorunu nedeniyle hak ettiği yere gelememiş. Bu sorunun aşılması için buraya küçük bir havaalanının şart olduğunu gözlemledik. Ayrıca partililerimiz ve vatandaşlarımızın öncelikle içme suyu ve arıtma tesisi istekleri var. Belediyemiz bu sorunları çözecek güçtedir. Yeter ki bize görev versinler, çözeriz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Oktay Demir
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER