Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan:

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan: -Köylerin tamamına kanalizasyon sistemi döşemek için fizibilite çalışmalarımızı tamamladık


MERSİN (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, köylerin tamamına kanalizasyon sistemi döşemek için fizibilite çalışmalarını tamamladıklarını bildirdi.
     Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, belediye sınırları içerisinde bulunan köylerde asfaltlama, kanalizasyon, imar ve içme suyu sıkıntılarının bulunduğunu ifade etti.
     En son çıkan yasayla büyükşehir belediyelerinin sınırlarının çok genişlediğini ve il genelindeki tüm yerleşim bölgelerinin hizmet alanlarına girdiğini belirten Özcan, şunları kaydetti:
     Yapacağımız çalışmaları belli bir programa almaya başladık. Özellikle son 3-4 yıldır merkeze bağlı köylerin sıkıntılarının büyük bölümünü çözdük. Bundan sonraki süreçte yeni yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte il genelindeki köylerimizin problemlerini çözeceğiz. Köylerin büyük kısmında halen kanalizasyon problemi yaşanıyor. Yazlık sitelerin yoğun olduğu Tece ve Davultepe bölgesine yeni bir kanalizasyon sistemi döşenmesi için 17 milyon avro kredi temin ettik. Köylerin tamamına kanalizasyon sistemi döşemek için fizibilite çalışmalarımızı tamamladık. Bu köylerin bir kısmına kanalizasyon sistemini döşedik. Kısa bir zaman içinde köylerimizin kalan kısmında da kanalizasyon sistemini hayata geçirerek bu sorunu sıfıra indireceğiz.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER