Mersin GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürsoy:

Mersin GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürsoy: -Elektrikli araç için gerekli olan Ar-Ge çalışmaları, Mersindeki mevcut yatırım alanlarında kurulacak bir tesiste geliştirilebilir


MERSİN (A.A) - Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, elektrikli araç için gerekli olan Ar-Ge çalışmalarının Mersindeki mevcut yatırım alanlarında kurulacak bir tesiste geliştirilebileceğini belirtti.
     Gürsoy, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen yerli otomobil üretimi için hükümetin her gün yeni adımlar attığını kaydetti.
     Son olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergünün yerli araç için düğmeye bastığını anımsatan Gürsoy, Türkiyedeki otomotiv yatırımlarını artırmayı hedefleyen hükümet, tamamı yerli elektrikli araç için harekete geçti. Türkiye, TÜBİTAKın yüzde yüz Ar-Ge desteğiyle batarya, elektrik motoru ve araç kontrol sistemleri gibi bileşenleri, Türkiyede üretmeye çalışıyor. Böylece üretilecek araç üzerinde Türkiye sektörde söz sahibi olacak ifadelerini kullandı.
     Gürsoy, yerli otomobil üretilmesi için hükümetin çok çaba sarf ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
     İşadamları olarak biz hükümetin bu projesini destekliyoruz. Otomotiv sektörü temsilcileri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla hazırlanan çağrıya Mersinli işadamları olarak kayıtsız kalmamalıyız. Hem fikir aşamasında hem de gerekli altyapının hazırlanması noktasında elimizden gelen tüm gayreti göstermeliyiz. Elektrikli araç için gerekli olan Ar-Ge çalışmaları, Mersindeki mevcut yatırım alanlarında kurulacak bir tesiste geliştirilebilir. Kara, deniz, hava ve demir yolu bağlantıları sayesinde Mersinin lojistik bir üstünlüğü var. Burada üretilecek yerli otomobil yurt dışı pazarına daha kolay ulaşabilir.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersin GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürsoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER