Mersin Limanında el konulan çeltik

Mersin Limanında el konulan çeltik -Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Batallı: -"Şu an inceleme aşamasında olan bir konuda erken hükümler vermek, insanları ve firmaları ma


GAZİANTEP (A.A) - Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Şahin Batallı, Mersin Limanında ele geçirilen ve GDOlu olduğu öne sürülen pirinçle ilgili kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini ileri sürdü.
     Batallı, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile ABD Tarım Ataşeliğinin "GDOlu pirinç olmadığı" yönündeki açıklamalarına dikkati çekti. Toplumun yanlış yönlendirilmesinin tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini belirten Batallı, ülke ekonomisinin kötü yönde etkilenmemesi için herkesin sorumlu davranması gerektiğini ifade etti.
     Sorunun, GDOyla ilgili kanundaki boşluklardan yaşanan düzenlemeden kaynaklandığını savunan Batallı, şunları kaydetti:
     "Bundan dolayı firmalar mağdur olmaktadır. Uzun süreden beri zaten bu kanunla ilgili yaşanan düzenleme sorunu konusunda pek çok firma sıkıntı yaşadı. Kanunun çıkarılmasından sonra gerekli altyapının oluşmaması bu tür belirsizlikleri de beraberinde getirdi. Şu an inceleme aşamasında olan bir konuda erken hükümler vermek, insanları ve firmaları mağdur etmek, hukuken de yanlıştır."
     Batallı, Türkiyede, Avrupa Birliğinin (AB) GDOlu ürün standartlarına uygun yasa ve yönetmeliklerin acilen yeniden düzenlenmesi ve kanundaki boşlukların giderilmesinde yarar olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Mersin Limanında el konulan çeltik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER