Mersinli balıkçılar Vira Bismillah dedi

Mersinli balıkçılar Vira Bismillah dedi -Yılda 15 bin ton balığın avlandığı kentte düzenlenen törenle balıkçılar denize açıldı


MERSİN (A.A) - Mersinde balık av sezonu, Erdemli Balıkçı Barınağında düzenlenen törenle açıldı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Çiftepala, Erdemli Balıkçı Barınağındaki törende yaptığı konuşmada, tüm balıkçıların bol kazanç ve bereketli bir sezon geçirmelerini diledi.
     Balıkçılara gelecekte daha iyi balıkçılık yapıp, kazanç elde etmeleri için küçük balık avlamamaları tavsiyesinde bulunan Çiftepala, gırgır ile yapılan balık avcılığının başladığını, trol avcılığının ise 15 Eylülde başlayacağını vurguladı. Çiftepala, Mersinde yılda 15 bin ton balık avlandığını bildirdi.
     Mersinin balık avcılığı konusunda çok kötü bir yerde olmadığını dile getiren Çiftepala, Yeterli mi, tabi ki bana göre yetmez. Daha iyisi neden olmasın. Bu konuda bakanlığımızın farklı çalışmaları var. İnanıyorum ki yapılan çalışmalar daha iyi sonuçları beraberinde getirecektir. Buna en güzel örnek bu tesisin balıkçılara kazandırılmasıdır dedi.
     Mersin genelinde yakalanan balıkların çoğunluğunu sardalye, kefal, palamut, barbunya, dil, mercan, çipura, levrek, gümüş, karagöz, lagos, kırlangıç, mezgit, lüfer, pisi, karides, sübye ve ahtapot olduğunu belirten Çiftepala, şöyle konuştu:
     Av yasakları kesinlikle balıkçılarımızın daha çok kazanç elde etmeleri içindir. Yasaklara uyulduğu zaman kazançlar artar, bolluk bereket olur. Balık boylarında belirlenen uzunluklara da uyulduğu zaman, gelecek balıkçılık adına daha iyi olur. Yeni av sezonunun sektörümüze bol bereket ve kazançlar getirmesini diliyorum. Vira bismillah.
     Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da yerel yöneticiler olarak ekmeğini balıkçılıktan elde edenlere daha fazla yardımcı olacaklarını vurguladı.
     Tollu, Erdemlili balıkçılardan atadan kalma balıkçılık yerine sektörle ilgili teknolojiyi en iyi şekilde kullanmalarını isteyerek, bu noktada belediye olarak ellerinden gelen desteği sağlamaya hazır olduklarını dile getirdi.
     Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yalçın Sakın ise yeni av sezonunun geçen yıldan daha iyi geçmesini temenni ederek, şöyle dedi:
     Arkadaşlar çok zor şartlarda çalışıyorlar. Yakıt ve balıkçılık malzemeleri çok pahalı ve işçi bulmak sorun oluyor. Denizdeki balığın, besinin değerini bilmemiz lazım. Bu yüzden ilk önce denizi bilinçli olarak korumamız lazım. Bizler balıkçılar olarak denizi koruyamıyorsak, bunu hiç kimse koruyamaz. Bu noktada hepimize görev düşüyor.
    
     Muhabir: Derviş Çömez/Kerem Kocalar/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Mersinli balıkçılar Vira Bismillah dedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER