Merter Platformu Bingölde 45 bin kitap

Merter Platformu Bingölde 45 bin kitap bağışı yaptı


BİNGÖL (A.A) - İstanbulun Merter semtinde tekstil sektöründe faaliyet yürüten iş adamlarınca kurulan Merter Platformu tarafından, Bingöldeki 42 okula toplam 45 bin kitap bağışı yapıldı.
     Merter Platformunca yürütülen O Köy Uzak Değil Eğitim Projesi kapsamında yapılan kitap bağışı nedeniyle Merkez Güveçli Köyü İlköğretim Okulunda düzenlenen törende konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, gönüllü insanların yaptığı çalışmaları gördükçe geleceğe umutla baktığını söyledi.
     Yapılan kitap bağışından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Güvençer, Sizi tebrik ediyorum. Bu yüzden Türkiye geleceğe umutla bakıyor, fedakarlıkta bulunan insanlarımızı şükranla yad ediyorum. Onların fedakarlıkları belki geleceğe dönük ümitlerimizi yeşertiyor. Öğrencilerimiz adına sevinçliyiz dedi.
     Merter Platformu Başkanı Cengiz Acar ise, Merterli iş adamları olarak daha eğitimli bir Türkiye için çalıştıklarını belirterek, okumanın çocuklar için hava ve su gibi temel bir ihtiyaç olduğunu söyledi.
     Dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara destek olmak istediklerini anlatan Acar, Bu çocuklara kitap gönderirsek ve değerli kitaplar yollarsak bu çocukların içinde çok azınlık da olsa yarın bir vali, bir müdür, bir bakan, bir başbakan, bir yazar, bir doktor çıkabilir diye umut ettik. Biz yolumuzu böyle çizdik. Biz temsilciyiz. Ülkemiz çocuklarının dünya kitap okuma sıralamasında ligin en sonlarından çıkıp ilk sıralara yerleşip göğsümüzü kabartmalarını istiyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Vali Güvençer, Merter Platformu Başkanı Acara plaket verdi. Güvençer, Acar, sanatçılar Ayşen Gruda, Volkan Severcan, Melda Gür ve Sefa Zengin öğrencilere kitap dağıttı.
     (AÇ-ÖZ-İC)
<< Önceki Haber Merter Platformu Bingölde 45 bin kitap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER