Shell, emniyet kemerinin hayati önemini simülatörlerle

Shell, emniyet kemerinin hayati önemini simülatörlerle anlatacak


KAYSERİ (A.A) - Toplumdaki emniyet ve güvenlik bilincinin artması için kapsamlı eğitim çalışmaları gerçekleştiren Shell&Turcasın, Kayseri-de düzenleyeceği etkinliklerde emniyet kemeri takmanın hayati önemini simülatörlerle anlatacağı bildirildi.
     Firmadan yapılan açıklamaya göre, Shell&Turcas, emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak ve bu konudaki toplumsal bilinci artırmak için düzenlediği faaliyetler kapsamında Kayseri-de bir hafta sürecek etkinlikler gerçekleştirecek.
     Sürücülerin ve araçta bulunan tüm yolcuların emniyet kemeri kullanımını sağlamak amacıyla düzenlenen ve Karayolu Trafik Güvenliği Haftasını da içine alacak olan eğitim aktivitelerine, Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı da destek verecek.
     7-15 Mayıs tarihleri arasında şehrin farklı noktalarında düzenlenecek etkinliklerde, Shell-in devrilme ve çarpma simülatörleri ile alkol miktarının algılama yeteneğini etkileme oranını yansıtan alkol gözlüğü, katılımcıların kullanımına sunulacak.
     Etkinlikler, emniyet konulu film, çizgi film CD-leri, boyama kitapları, görsel malzemeler ve araç çıkartmalarıyla desteklenecek.
     Simülatörler 14 Mayıs Pazartesi günü Shell Sompet istasyonunda olacak.
     En iyi Shell istasyonunu belirlemek için düzenlenen -Farkı Yaratan İnsandır- programında 2009 yılında 60 ülkeden 14 bin istasyon arasından -Dünya Şampiyonu- seçilen Sompet istasyonundaki aktivite, Kayseri Emniyet Müdürlüğü-nün işbirliğiyle gerçekleştirilecek.
     Aynı gün yapılan trafik kontrollerinde emniyet kemeri takmayan sürücülerin, istekli diğer yol kullanıcıları ile birlikte istasyonda simülatörü kullanmaları sağlanacak.
     Simülatörler alışveriş merkezleri ve üniversitelere de taşınacak.
     (ORC-İÇR)
<< Önceki Haber Shell, emniyet kemerinin hayati önemini simülatörlerle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER