MESİAD Başkanı Akkurt:

MESİAD Başkanı Akkurt: -Dünyada kentsel kalkınma planları, rekreasyon alanları, ulaşım, turizm, kültür, ekonomi kavramlarıyla bütünleşiyor


MERSİN (A.A) - Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ahmet Akkurt, dünyada kentsel kalkınma planlarının, rekreasyon alanları, ulaşım, turizm, kültür, ekonomi kavramlarıyla bütünleştiğini bildirdi.
     Akkurt, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada kentlerde yaşayan nüfusun giderek büyüdüğünü, buna paralel olarak da sürdürülebilir yaşam alanlarına daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
     Dünyada, kentsel kalkınma planlarında değişikliklerinin yaşandığını ifade eden Akkurt, şunları kaydetti:
     Dünyada kentsel kalkınma planları, rekreasyon alanları, ulaşım, turizm, kültür, ekonomi kavramlarıyla bütünleşiyor. Son yıllarda Anadolu kentleri de benzer uygulamalar için çalışmaya başladı. Eskişehirin turizm, hafif raylı sistem, kentsel dönüşüm, deprem ve afet tedbirlerini bir araya getirerek oluşturduğu Porsuk Projesi bu açıdan önemli bir çalışma. Eskişehirin projesi dünyada örnek proje olarak gösteriliyor. Bizde Mersin olarak kendi potansiyelimizi kullanarak, kendi projemizi oluşturabiliriz.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber MESİAD Başkanı Akkurt: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER