Mesir festivaline YGS ayarı

Mesir festivaline YGS ayarı -Manisa Valisi Daşöz: Saçım töreni öncesinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşünü, YGSnin bitiminden sonra saat 14.00te başlatacağız


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, bu yıl 21-24 Mart tarihlerinde yapılacak 473. Uluslararası Mesir Festivalinde saçım öncesi gerçekleştirilecek kortej yürüyüşünün 24 Marttaki Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) nedeniyle saat 14.00e alındığını söyledi.
     473. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalinin düzenleme kurulu üyelerinin katılımıyla Saruhan Otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Daşöz, festivalin bu yıl UNESCO tarafından İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesine alındığını hatırlattı.
     Daşöz, 21-24 Mart tarihleri arasındaki festival programına ek olarak bu yıl ilk defa 25 Martta hemşehri derneklerinin gösterilerinin gireceğini dile getirerek, geçen yıl büyük beğeni toplayan Altın Lale Beste Yarışmasının da mayıs ayı içinde gerçekleştirileceğini ifade etti. Yarışmanın TRTden canlı yayınlanacağına ve şarkıcı Ziynet Salinin de konser vereceğine değinen Daşöz, festival öncesi kente gelecek ressamların Manisanın çeşitli resimlerini yapacak olmasının da bir yenilik olduğunu söyledi.
     Daşöz, festivalin 3. gün etkinliklerinde ise pop şarkıcısı Hande Yenerin konser vereceğini aktardı.
    
     -Kortej yürüyüşü sınavın ardından-
    
     Festivalin son günü olan 24 Martta 473. kez mesir saçımının yapılacağını ancak bu yıl aynı tarihe YGS sınavının rastladığını ifade eden Daşöz, 12.40da sınavın biteceğini, bu nedenle de saçım öncesi geleneksel olarak gerçekleştirilen kortej yürüyüşünü 14.00e aldıklarını bildirdi.
     Daşöz, Üniversite sınavı nedneniyle kortej yürüyüşünün saatinde değişiklik yapıldı. Ulaşım ve sesszilik yönünden de gerekli tedbirler alınacak. Pazar günü 14.00den önce başlayan başka program yok. Bu saatten sonra sadece kortej yürüyüşü ve saçım töreni gerçekleştirilecek. Şu an için en uygun çözümün biraz gecikmeli olarak yapılması oldu. Aynı gün saçım töreninin ardından Murat Dalkılıç konseri de gerçekleştirilecek. Sınavdan çıkan öğrencilere de bu konser moral olacak. Aynı günün akşamı ise saat 21.00de ses sanatçıSibel Can, Cumhuriyet Meydanında halk konseri verecek diye konuştu.
    
     -Merkez Efendi Karaer, Hafsa Sultan Evgar olacak-
    
     Manisa Valiliği İl Özel İdaresiyle Manisa Belediyesinin 500er bin lira katkı verdiği, Manisayı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneğinin 300 bin lirayla destek olduğu festivalin bütçesinin 1 milyon 300 bin lira olarak öngörüldüğünü belirten Daşöz, Bu yıl festival etkinlikleri kapsamında Merkez Efendiyi tiyatro sanatçısı Emre Kareer, Hafsa Sultanı ise Manisalı sanatçı Demet Evgar canlandıracak dedi.
     Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün de bir aydan bu yana çalışmalarını sürdürdükleri festival programına son şeklini verdiklerini ifade etti. Festivale Manisanın tüm kardeş şehirlerinden temsilcilerin katılacağını belirten Ergün, kentin adını en iyi şekilde duyurmak için çalıştıklarını bu nedenle, başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere tüm bakanlara, milletvekillerine, vali ve Belediye başkanları ile siyasi partilerin genel başkanlarına davetiye gönderdiklerini kaydetti.
     Ergün, festivale MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin katılımına ilişkin soruya ise MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçelinin, 23 Mart tarihinde Bursada düzenleyeceği miting var. Miting programının ardından Manisaya gelerek saçım törenine katılması konusunda girişimlerimiz var cevabını verdi.
    
     -5 ton mesir saçılacak-
    
     Manisayı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ise önceki yıl festivalde 3 ton, geçen yıl ise 4 ton mesir macunu saçıldığını, bu yıl ise 5 ton mesir macunu saçılacağını kaydetti.
     Tanık, Mesir macunlarını daha geniş kitlelere ulaştırmak için saçım noktalarının sayısını artırmak için çalışıyoruz. Mesir macunu Manisa için önemli bir değer. Macunundan kazanılan para, yine Manisa için harcanıyor. Festival tek kurumun yapacağı bir etkinlik olmaktan çıktı. Festivale sivil toplum kuruluşu olarak katkı verdik, diğer kurumların da bu işin içinde daha fazla olması gerekiyor. Çünkü bu, Manisa ekonomisine katkı veriyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Mesir festivaline YGS ayarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER