METAB Toplantısı Taşucunda yapıldı

METAB Toplantısı Taşucunda yapıldı -Mersin Valisi Güzeloğlu: Taşucu önemli bir turizm merkezi haline gelecek


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Taşucunun önemli bir turizm merkezi haline geleceğini bildirdi.
     Güzeloğlu, Silifke ilçesine bağlı Tuşucu beldesinde gerçekleştirilen Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) toplantısında, METABın turizm bölgelerinde turizmin geliştirilmesi, altyapı temelli sorunlarının giderilmesi, yatırım projelerinin hayata geçirilmesi noktasında kurulduğunu anımsattı.
     METABın turizminin gelişmesine katkı koyan birlik olduğuna işaret eden Güzeloğlu, Geride bıraktığımız son 2 yılda hem altyapı çalışmalarında, hem de ilimizin genel ve özel turizm boyutlarında tanıtılmasında önemli katkılar ve kazanımlar sağlandı. İki turizm bölgemiz yatırıma konu edilebilir hale getirildi dedi.
     Hükümet tarafından açıklanan yeni teşvik paketi çerçevesinde Türkiye genelinde ilan edilen 24 turizm merkezinden 2sinin Mersinde bulunduğunu ifade eden Güzeloğlu, Bunlardan birincisi Kazanlı Sahil Yatırımı Projesi diğeri de Gülek Karboğazı Kış Turizmi Yatırım Bölgesi. Turizm merkezlerinin sayılarının arttırılması önceliklerimiz arasında diye konuştu.
     Güzeloğlu, yürütülen çalışmalar kapsamında Taşucunun da önemli bir turizm merkezi haline geleceğini kaydetti.
     Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş da beldenin Vali Güzeloğlunun katkılarıyla hak ettiği yere geleceğine inandığını vurguladı.
     Toplantıya Vali Yardımcısı Suphi Olcay, Mut Kaymakamı ve Silifke Kaymakam Vekili Mustafa Şahin, Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur ve bazı turizm tesisi sahipleri katıldı.
    
     Muhabir: Tahsin Çelik/Veli Gürgah
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber METAB Toplantısı Taşucunda yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER