Meteorolojik uyarı

Meteorolojik uyarı -Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, ani sıcaklık değişimleri ve lodos fırtınasına karşı uyarıda bulundu


ÇORUM (A.A) - Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, ani sıcaklık değişimleri ve lodos fırtınasına karşı uyarıda bulundu.
     Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, halen Orta Akdeniz üzerinde bulunan alçak basınç merkezinin yurda hareketi nedeniyle bölgenin batı bölgelerinden başlayarak kuvvetli güneyli rüzgarlarla birlikte hava sıcaklığının yarın ve Cuma günü 6-12 derece artacağı bildirildi.
     Açıklamada, alçak basınç merkezinin ardından gelecek soğuk hava sebebiyle sıcaklığın Cumartesi günü bölgenin batı kesiminde Pazar günü ise tüm bölge genelinde 10-15 derece azalacağının tahmin edildiği ifade edilirken, ani sıcaklık değişimleri sebebiyle vatandaşların dikkatli olmaları istendi.
     Cuma günü güney ve güneybatı yönlerinden saatte 74 kilometreye ulaşması beklenen lodos fırtınasına karşı yaşanabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olması istenen açıklamada, Cumartesi günü bölgenin tamamında etkili olması beklenen yağışların kuvvetli olması sebebiyle yaşanabilecek ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım ve dolu gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Meteorolojik uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER