Metrobüs yolu uygulaması Gölbaşından başlayacak

Metrobüs yolu uygulaması Gölbaşından başlayacak -AŞTİden aktarmayla kent merkezine gelecek yolcular, taşımalı sistem için basılan metrobüs kartını kullanacak ve ikinci, üçüncü binişlerde ücret ödemeyecek


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, uzun mesafelerde süreyi kısaltacak metrobüslerle, özel metrobüs yolunda taşımalı sistemin pilot uygulamasına Gölbaşı-AŞTİ arasında, 10 Aralık Pazartesi günü başlayacak.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gölbaşı halkı, 10 Aralıktan itibaren mahallelerden ringlerle metrobüse taşınacak, ardından metrobüs expres servisle özel şeritli yoldan AŞTİye ulaştırılacak, sonra da Ankarayla kısa sürede kent merkezine varacak.
     Yeni basılan metrobüs kartıyla bu sistemi kullanacak vatandaş, 75 dakika içinde ilk binişten sonra ikinci ve üçüncü aktarmalarda da ücret ödemeyecek.
     Yeni uygulamada, TOKİ Örencik Konutları da dahil olmak üzere merkez mahallelerden ring otobüsleriyle hareket alanına taşınacak yolcular, buradan metrobüslerle Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) üzerinden AŞTİye ulaşacak.
     AŞTİden kent merkezine gitmek isteyen vatandaşlar Ankarayı kullanılarak kısa sürede Kızılay ve Ulusa ulaşabilecek.
     Bu hizmet çerçevesinde sadece Gölbaşı hatlarında kullanılması için metrobüs kartı yazılı yeni bir kart da basılacak.
     Bu özel şerit, Konya Yolunu kesen cadde ve sokak ayrım noktaları dışında diğer araçlar tarafından kesinlikle kullanılamayacak.
    
     Muhabir: Şenay Ünal
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Metrobüs yolu uygulaması Gölbaşından başlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER