MEVKA ile 5 üniversite arasında protokol

MEVKA ile 5 üniversite arasında protokol imzalandı


KONYA (A.A) - Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ile Selçuk Üniversitesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi, KTO-Karatay Üniversitesi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.
     İmza töreninde protokol hakkında bilgi veren MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Protokolün amacı, Konya ve Karaman illerinde, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak şekilde üniversite-sanayi ve üniversite-kent işbirliklerinin desteklenmesidir dedi.
     Protokol ile işbirliğinin teknik ve kurumsal alt yapısını kurmanın amaçlandığını ifade eden Akman, şunları kaydetti:
     MEVKA ile bu illerde kurulu üniversiteler arasında stratejik işbirliklerinin gerçekleştirilmesi, işbirlikleri sonucunda bölgede proje geliştirme yetkinliğinin ve bölgeye ilişkin araştırma ve analiz çalışmalarının artırılması, AR-GE inovasyon faaliyetleri ile kümelenme ve kuluçka oluşumlarının etkin ve yaygın kılınması hedeflenmektedir.
     Üniversite-sanayi işbirliği alanında önemli bir adım atıldığını dile getiren Akman, Üniversite ve sanayi arasında etkin bir işbirliği platformunun kurulması sağlanacak. Bunun için organizasyonlar düzenlenecek. Öğretim üyelerinin ve öğrencilerin proje hazırlama kapasitelerinin geliştirilmesi için ajans tarafından Proje Çevrimi Yönetimi eğitimleri verilecek diye konuştu.
     Karaman Valisi ve MEVKA YÖnetim Kurulu Başkanı Süleyman Kahraman da toplumda sürekli bir işbirliğinin olmazsa olmaz olduğunu dile getirerek, toplumun her kesiminin üniversiteleri sevdiğini ve bunun da üniversiteler üzerindeki sorumluluğu artırdığını ifade etti.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise protokole imza atan üniversite sayısının, bölgenin ilim üretme konusundaki gücünü gösterdiğini belirterek, şunları ifade etti:
     Bölgemizde bulunan 5 üniversite, aslında asıl gücümüzü oluşturuyor. Biz, üniversitelerle işbirliği yaparken onların bilgi kaynağı olduğunun farkındayız. Birinci önceliğimiz; bu bölgenin stratejisini hazırlarken, o güçlü bilgi kaynağından istifade etmektir. Onlarla birlikte Konya-Karaman bölgesinin stratejisini hazırlamaktır. Umuyorum ki bugüne kadar yaptığımız işlerde akıl aldığımız üniversiteler, bundan sonra bizimle daha iyi bir paydaş olarak bölgeye hizmet edeceklerdir.
     Konuşmaların ardından Vali Kahraman, Vali Doğan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Hakkı Gökbel, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, KTO-Karatay Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şahin Akıncı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafından işbirliği protokolü imzalandı.
    
     Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber MEVKA ile 5 üniversite arasında protokol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER