Mevlana Müzesinde 12.12.2012 huzuru

Mevlana Müzesinde 12.12.2012 huzuru -Konyada nikah tarihini 12.12.2012 olarak seçen çiftler, Şeb-i Arus yoğunluğunun yaşandığı Mevlana Müzesini ziyaret etti -Damat Mahmut Karakaya: Eşimle birlikte buraya gelerek, bu manevi


KONYA (A.A) - Konyada nikah tarihini 12.12.2012 olarak seçen çiftler, Şeb-i Arus yoğunluğunun yaşandığı Mevlana Müzesini ziyaret etti.
     Evlilik tarihlerinin özel olmasını ve unutulmamasını isteyen çiftler, Konyada nikah salonlarını doldurdu.
     Nikah tarihini 12.12.2012 olarak seçen çiftler, nikah törenlerinin ardından 7-17 tarihleri arasında Mevlanayı Anma Vuslat Yıl Dönümü (Şeb-i Arus) yoğunluğunun yaşandığı Mevlana Müzesini ziyaret etti.
     Bugün evlenen çiftlerden Havvanur Türk ile Mahmut Karakaya, ellerinde evlilik cüzdanlarıyla birlikte Mevlana Müzesine geldi. Genç çift, burada mutlu bir evlilik için dua etti.
     Damat Mahmut Karakaya, Ben Kayseriliyim, eşim Konyalı... Evlilik tarihini bu özel güne aldık. Nikahımız kıyıldıktan sonra da Hz. Mevlanayı ziyaret ediyoruz. Mevlanayı ziyaret etmek Konyanın adetiymiş. Bu güzel adete uymak istedik. Eşimle birlikte buraya gelerek, bu manevi huzuru tattık, çok mutluyuz dedi.
     Gelin Havvanur Türk ise Mevlanayı ve bu ortamı çok sevdiğini belirterek, Konyada evlenen çiftlerin Mevlanayı ziyaret etmesinin bir gelenek olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat / Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Mevlana Müzesinde 12.12.2012 huzuru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER