Mevlana Üniversitesinde 200 kişiye formasyon verilecek

Mevlana Üniversitesinde 200 kişiye formasyon verilecek


KONYA (A.A) - Mevlana Üniversitesinde 200 kişiye pedagojik formasyon sertifikası verileceği bildirildi.
     YÖK, pedagojik formasyon sertifika programı açabilecek üniversiteler ve kontenjanlarını açıkladı. Toplam 64 üniversite, pedagojik formasyon sertifikası verebilecek.
     Mevlana Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversitede 200 kişiye pedagojik formasyon sertifikası verilecek ancak yeni kurulan üniversite henüz mezun vermediği için kontenjanın tamamı diğer üniversite mezunlarına ayrıldı.
     Başvuran adayların Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 80 sayılı kararında yer alan tüm alanlarda kaynak olarak gösterilen programlardan mezun olmaları gerekiyor. Bu kararnamede gösterilen programlardan mezun olan tüm adaylar başvuru yapabilecek. Bu alanlara göre başvuran adayların toplam başvuru içerisindeki yüzdelik oranına göre alanların kontenjanı belirlenecek.
     Alanlara ayrılacak kontenjanın yüzde 40ı ilgili YÖK kararı doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığının ihtiyaç duyduğu atamaya esas olan Rehber Öğretmen, Okul Öncesi, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri, Teknoloji ve Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı, Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği, Görsel Sanatlar/Resim, Müzik, Matematik alanları mezunlarına ayrılacak.
     Ön kayıtların 20 ve 30 Eylül tarihleri arasında yapılacağı ifade edilen açıklamada, ön kayıt sonuçları 2 Ekim Salı günü açıklanacağı kaydedildi.
     Başvuran adayların branşlara göre belirlenen kontenjanlara yerleştirilmesinde 100lük notlara göre büyükten küçüğe doğru sıralama yapılarak, mevsem.mevlana.edu.tr adresinde yayınlanacak. Aynı nota sahip adayların yerleştirilmesinde başvuru tarih ve saat önceliği dikkate alınacak.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Mevlana Üniversitesinde 200 kişiye formasyon verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER