Mevlit Kandili

Mevlit Kandili -Kütahya Müftüsü Üskülüplü: Onun güzel ahlakla yoğrulmuş hayat tecrübesini araştırmaya, ondan yararlanmaya, her zaman olduğu gibi bugün de çok ihtiyacımız var


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Hazreti Muhammedin güzel ahlakla yoğrulmuş hayat tecrübesini araştırmaya ve ondan yararlanmaya, her zaman olduğu gibi bugün de çok ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.
     Üskülüplü, 23 Ocak Çarşamba gününü 24 Ocak Perşembe gününe bağlayan gece idrak edilecek Mevlit Kandili dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kandilin, insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hazreti Muhammedin doğumunun kutlandığı bir gece olduğunu hatırlattı.
     Mevlit Kandilini, Hazreti Muhammedin, bireysel ve toplumsal hayata yön veren merhamet, adalet, sabır ve cömertliğinin, özetle insanlığa ve topluma sunduğu değerlerin anlaşılıp hayatın onun yüce ahlakıyla güzelleştirileceği bir tazelenme ve arınma mevsimi diye niteleyen Üskülüplü, şunları kaydetti:
     Yüce Allahın bu son peygamberine ümmet olmak, sadece onun varlığı ve doğumundan haberdar olmakla sınırlı değildir. Ona tabi olmak, hemen her vesileyle kendimizi onun sünnetine riayet ederek gözden geçirmeyi, hayatımızdaki eksiklikleri telafi etmeyi ve yine onun çizdiği yol haritasına bağlı olarak kendimizi inşa etmeyi zorunlu kılar. Peygamberin yolunu takip etmek ve onu örnek almak; onun, sağlığında ashabına sunduğu değer ve ölçüleri kendi dünyamıza taşıyarak, onun rehberliğine sımsıkı sarılmaktır. İşte bu, en hayırlı ümmet olma şerefine nail olmanın yegane yoludur. Onun güzel ahlakla yoğrulmuş hayat tecrübesini araştırmaya, ondan yararlanmaya, her zaman olduğu gibi bugün de çok ihtiyacımız var. Yüce Allahın sevgisine, hoşnutluğuna ve bağışlamasına ermenin yolu, Hazreti Peygamberin yolundan gitmektir.
     Üskülüplü, Hazreti Muhammedin dünyayı şereflendirmesinin bin 442inci yıl dönümü olan Mevlit Kandili hürmetine Allahın, insanlığa sevgi, kardeşlik, barış ve huzur getirmesini, kandilin, Hazreti Muhammedi daha iyi tanımaya vesile olmasını dileyerek, başta Kütahya halkı olmak üzere milletin ve tüm İslam aleminin kandilini tebrik etti.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER