Mevsimlik işçilere çadırkent

Mevsimlik işçilere çadırkent


DENİZLİ (A.A) - Çal Kaymakamlığınca mevsimlik işçilerin ihtiyaçlarına yönelik "çadırkent" kurdu.
     Çal Kaymakamlığı, Baklan Ovasındaki tarım arazilerinde çalışmak için bölgeye gelen ve yaklaşık 6 ay boyunca kalan mevsimlik işçilerin yaşam şartlarını yükseltmek amacıyla proje geliştirildi.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulan projenin onaylanması üzerine, Şanlıurfadan gelen iki ayrı işçi grubu için çadırkentler kuruldu. Yukarıseyit ve Mahmutgazi köylerinde, 26şar çadır, duşakabin ve seyyar tuvalet, çöp konteynerleri, jeneratör ve yangın söndürme özelliğine sahip su tankerinin bulunduğu çadırkentler, işçilerin kullanımına açıldı.
     Kaymakam Fatih Arıkoğlu, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi" konulu genelge kapsamında uyguladıkları proje sayesinde, ilçedeki mevsimlik tarım işçilerinin rahata kavuşturulduğunu ifade etti.
     Kurulan çadırkentlerde yaklaşık 200 kişinin barınacağını kaydeden Arıkoğlu, "Proje kapsamında işçilerin okuyan çocukları, taşımalı eğitimle İsabey beldesine taşınarak okullarına devam etmeleri sağlanacak. İlçemizde uygulanan bu proje, aynı zamanda Denizlide de ilk olma özelliği taşıyor" dedi.
    
     Muhabir: Sebahattin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Mevsimlik işçilere çadırkent Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER