Meyve fidanı için başvurular

Meyve fidanı için başvurular -Amasya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gülbay: -İhracata yönelik ürünlerle tarımsal geliri artırmak istiyoruz


AMASYA (A.A) - Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gülbay, ihracata yönelik ürünlerle tarımsal geliri artırmak istediklerini bildirdi.
     Gülbay, yaptığı yazılı açıklamada, meyve fidanı dağıtımıyla ilgili bilgi verdi.
     Meyveciliğin Amasya için önemli bir tarımsal gelir kaynağı olduğunu anımsatan Gülbay, şöyle devam etti:
     Meyvecilik üretiminin daha geniş alanlarda ve modern üretim metotları ile yapılması için çalışmalarımız var. İhracata yönelik ürünlerle tarımsal geliri artırmak istiyoruz. Bu amaçla İl Müdürlüğümüz olarak İl Özel İdaresi desteğiyle meyve fidanı dağıtımı yapılacaktır. Yarı bodur Amasya (misket) elması, yarı bodur armut, ceviz, yarı bodur anaçlı yeni çeşit elma, ihracata yönelik kiraz bahçesi tesis edilecek.
     Gülbay, 2012 yılı güz döneminde gerçekleştirilmesi düşünülen bu projeler için şu şartların aranacağını kaydetti:
     Tesis edilecek bahçe en az 3 dekar olacaktır. Müracaat sahipleri tarafından tesis edecekleri bahçede, Damla Sulama Sistemini kuranlara öncelik verilecektir. Fidan bedelinin yüzde 50si İl Özel İdaresi tarafından, geri kalan yüzde 50si çiftçi tarafından karşılanacaktır. Bahçenin toprak ve topoğrafik yapısı meyveciliğe elverişli olmalıdır. Projelerle tesis edilecek bahçe işletme sayısı sınırlı olduğundan müracaat eden çiftçiler arasından proje sorumlusu teknik elemanlarca seçim yapılacaktır.
     Gülbay, uygun şartlara sahip üreticilerin 5 Ekim Cuma gününe kadar İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Meyve fidanı için başvurular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER