Mezarı olmayan şehidin ailesinden çözüm sürecine

Mezarı olmayan şehidin ailesinden çözüm sürecine destek -Irakın kuzeyinde askeri helikopterin düşmesi sonucu kaybolan ve mahkeme kararıyla şehit sayılan Komando Er Levent Yabangülünün ailesi, Çözüm Sürecine herkesin destek olmasını ist


KAYSERİ (A.A) - Musa Özyürek - Irakın kuzeyinde 1998 yılında askeri helikopterin düşmesi sonucu kaybolduğu için 2001 yılında mahkeme kararıyla şehit sayılan Piyade Komando Er Levent Yabangülünün ailesi, Çözüm Sürecine herkesin destek vermesini istiyor.
     Şehit babası Mehmet Yabangülü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıldır her gün oğlunun acısını yaşadıklarını söyledi.
     Çocuğunun bir mezarının dahi olmadığını belirten Yabangülü, artık terörün bitmesini, başka anne babaların ağlamamasını istediklerini vurguladı.
     "Şehitler ölmez, vatan bölünmez diyorlar. Şehitler ölür mü, ölmez mi gelsinler onu şehit annesine sorsunlar" ifadelerini kullanan Yabangülü, şöyle devam etti:
     "Bizim çocuklarımız üzerinden siyaset yapıp süreci baltalamaya çalışıyorlar. Çocuklarımızın katili çözüm sürecine karşı çıkanlardır. 15 yıldır gözyaşımız ekmeğe damladı, biz de o ekmeği yedik. Annesi de ben de depresyon ilaçları kullanıyoruz. Bizim bir yarımız yok, başka anne babaların da yarısı gitmesin. Onlar da aynı acıları yaşamasın. Bu terör bitmezse ben torunlarımı, anneler, babalar çocuklarını askere nasıl gönderecek- Çözüm sürecine karşı çıkanlar bunu hiç düşünüyor mu-"
     Çözüm Sürecine karşı olanların neye karşı olduklarını bilmediğini savunan Yabangülü, "Yaşamayan bilmez. Kimse çocuklarımızı kullanmasın. Neden o zaman terörü, sürece karşı çıkanlar bitirmedi" diyerek tepkisini dile getirdi.
     1998 yılında Irakın kuzeyindeki operasyonda oğlunun içinde bulunduğu helikopterin düşmesinin ardından yaşadıklarını anlatan Yabangülü, "Askeri yetkililer oğlumun şehit olan 16 asker arasında bulunmadığını, kayıp olduğunu söyledi. 2001 yılında da mahkeme kararıyla oğlum şehit sayıldı. Ancak öldüğüne dair net bir bilgi yok. Eğer yaşıyor ve terör örgütünün elinde bulunuyorsa çözüm süreci kapsamında oğlumuzun da serbest bırakılacağını ümit ediyoruz. Bu yönüyle de süreci sonuna kadar destekliyoruz" diye konuştu.
     Anne Necla Yabangülü de terörün bitmesini istediğini belirterek "Ben yandım başkası yanmasın. Kimse benim gibi olmasın, gözyaşı dinsin" dedi.
    
     -"Silahlar sussun, başka analar da aynı acıyı yaşamasın"-
    
     2006 yılında Bingölün Genç ilçesinde mayın patlaması sonrası şehit olan Jandarma Kıdemli Üst Çavuş Kazım Faydacının annesi Meryem Faydacı da terörün son bulması için atılan adımları sonuna kadar desteklediklerini söyledi.
     Acısının büyük olduğunu ve 7 yıldır her gün ağladığını anlatan Faydacı, şöyle devam etti:
     "Silahlar sussun, başka analar da ağlamasın, aynı acıyı yaşamasın. Ülkemizin birliğine, dirliğine zarar gelmesin. Huzur, mutluluk olsun. Benim acım büyük. Biz çektik yeni acılar yaşanmasın. Ocaklar yıkılmasın. Bizim torunumuz yetim kaldı başka çocuklar yetim kalmasın. Yaşadığımız acılarla dert sahibi oldum. Bunlar kolay şeyler değil. 7 senedir ağlamadığım bir gün bile olmadı."
    
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Mezarı olmayan şehidin ailesinden çözüm sürecine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER