Mezgit için attıkları ağa köpek balığı

Mezgit için attıkları ağa köpek balığı takıldı -Görelede kıyı balıkçılarının denize attığı mezgit ağlarına, 1.5 metre boyunda köpek balığı takıldı


GİRESUN (A.A) - Giresunun Görele ilçesinde kıyı balıkçılarının denize attığı mezgit ağlarına, 1.5 metre boyunda 45 kilo ağırlığında köpek balığı takıldı.
     18 yıldır kıyı balıkçılığı yapan Erkin Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin Karaburun mevkisine açtıklarını mezgit ağlarına takılan köpek balığını tekneye zor çektiklerini söyledi.
     Köpek balığının, mezgit ve kalkan gibi dip ağlarına takıldığını ve değerinin de diğer türlere göre yüksek olduğunu ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:
     Köpek balığı sinsi olur. Ağları takip eder. Ağlarda yakalanan balıkları yemek için saldırır. Tabi o da ağlara diğer balıklar gibi yakalanır ancak kurtulmak için ağı parçalar. Biz erken davrandık ağları parçalamadan onu zorla tekneye çekmeyi başardık. Köpek balığının aç kalıp ağdaki balıkları yemek için ağımıza takıldığını düşünüyorum. Geçen yıl 85 kilo ağırlığında yakaladığımız köpek balığının bu senede 45 kilogramını yakalamaktan memnunuz.
     Köpek balığının çok az miktarda yakalanan ve lezzetli bir balık türü olduğuna dikkati çeken Yavuz, köpek balığının kilosunun 45-50 liradan satıldığını ifade etti.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz / Fatma Kalay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Mezgit için attıkları ağa köpek balığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER